‘Eerste hulp bij juridische vragen’ op je iPhone

Door: Jan David Hanrath - 7 reacties

Iedereen loopt er wel eens tegen aan in het dagelijks werk: vragen van juridische aard. Speciaal hiervoor heeft ontwerpbureau Zinnebeeld uit Rotterdam in opdracht van Kneppelhout & Korthals Advocaten een iPhone app ontwikkeld.

Het is niet de eerste juridische app, maar wel de eerste juridische app voor niet-juristen. Onder de naam Eerste hulp bij juridische vragen biedt de App nuttige informatie voor onder meer ondernemers.

De iPhone-applicatie is speciaal ontwikkeld voor ondernemers, ambtenaren, juridische medewerkers en beleidsmakers. Via de app biedt Kneppelhout & Korthals Advocaten bruikbare tips over kansen en bedreigingen in wet- en regelgeving. Regelmatig worden nieuwe onderwerpen toegevoegd. Naast nuttige tips bevat het programma ook een aantal ‘producten’ die het advocatenkantoor biedt, zoals een quick scan op het gebied van mededingingsrecht.

Eerste hulp bij juridische vragen is gratis te downloaden in de App Store.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Jack1

  @ Jan David,

  Je moet even het eerste deel van het adres in de link verwijderen, en dan de link weer terugplaatsen.

 • Profielfoto
  Thoomas

  @Jack1: En waarom? Mag OMT tegenwoordig niks meer verdienen? Op deze manier krijgen zij hun inkomsten binnen (via TradeDoubler), zonder dat jij er last van hebt.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Dus uit alle geweldige applicaties of updates die (dagelijks) uitgebracht worden kiezen jullie een app van een advocatenkantoortje met ook nog eens reclame voor dit specifieke kantoor om op de homepage te plempen? Mag ik jullie hiermee feliciteren, want volgens mij zijn jullie wereldwijd de eerste die dit Apple-nieuws brengen: Chapeau! :ftim:
  Dat Kneppelhout & Korthals Advocaten(!) maar veel quick scans op het gebied van mededingingsrecht mag uitvoeren :money:
  @Thoomas, True, maar volgens mij is er met deze post al genoeg verdiend..:wink:
  *Signing off*

 • Profielfoto
  E.Rhijnsburger

  Volgens mij is dit de eerste Nederlandstalige app op juridisch gebied. Slim van die firma om voorop te lopen hiermee. Sinds wanneer moeten “goede” apps reclame-vrij zijn?

 • Profielfoto
  hitcher

  Dit is zeker niet de eerste juridische app in Nederland. Nuttiger zijn de wetboeken en vooral de boom basics in het Nederlands. Ook is er een app van SDU met redelijk wat informatie. Gewoon even op “recht” zoeken in de App Store.

  Kneppelhout en Korthals wil uiteraard via deze app het clientenbestand uitbreiden. Laat daar geen misverstand over bestaan. Dit is niet anders dan een ander medium om je nieuwsbrief te verspreiden. Op zichzelf is hier niets mis mee.

 • Profielfoto
  barto7

  @Hitcher – het kantoor claimt niet de eerste juridische app te hebben, maar wel de eerste juridische app die niet op juristen is gericht. De wetboeken zijn voor juristen heel interessant, maar niet voor bijvoorbeeld ondernemers.