Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 12 januari 2011

Eerste beta iOS 4.3 brengt nieuwe gestures naar iPad (update)

Zojuist heeft Apple de eerste beta van iOS 4.3 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Behalve dat ontwikkelaars vanaf iOS 4.3 gebruik kunnen maken van AirPlay in hun apps, zal iOS 4.3 ook een aantal nieuwe vingerbewegingen (gestures) op de iPad ondersteunen.

Zo kun je met de nieuwe iOS-beta op de iPad met 4 of 5 vingers ‘knijpen’ om terug te keren naar het homescreen, en omhoog vegen om te multitasking-balk weer te geven. Verder zal het mogelijk zijn om naar links en naar rechts te vegen om tussen verschillende apps te wisselen.

Een andere verandering waar veel gebruikers blij mee zullen zijn, is dat de schakelaar op de zijkant van de iPad weer gebruikt kan worden als orientation-lock. Voor wie dat wil is de schakelaar ook nog gewoon als mute-knop te gebruiken.

Andere vernieuwingen in iOS 4.3 beta zouden onder andere het streamen van video naar AirPlay-apparaten, een nieuw FaceTime-icoon, en de functie ‘personal hotspot’ zijn. Met ‘personal hotspot’ is het mogelijk is om de mobiele internetverbinding van je iOS-apparaat te delen met 5 wifi-apparaten. Eerder werd duidelijk dat deze functie wellicht niet zomaar door iedere provider ondersteund zal worden.

De beta van iOS 4.3 is niet uitgebracht voor de iPhone 3G en de tweede generatie iPod touch. Het lijkt er op dat Apple voortaan geen updates meer voor deze apparaten zal uitbrengen.

Update: Hoewel Apple zegt dat de nieuwe gestures voor iPad al aanwezig zijn in de eerste beta van iOS 4.3, lijkt het er op dat deze nu nog niet werken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste beta iOS 4.3 brengt nieuwe gestures naar iPad (update)
Sluiten