E-mailadressen kopiëren zonder volledige naam

23 reacties

Wanneer je in Mail (Mac OS X 10.6) een e-mailadres uit de email header kopieert met de menuoptie ‘Kopieer adres’ zul je merken dat je niet alleen het e-mailadres kopieert. Behalve het e-mailadres tussen < en > wordt ook de volledige naam meegenomen (bijvoorbeeld. ‘Steve Jobs <[email protected]>’).

Dit is een vervelende gewoonte omdat je normaal gesproken alleen het e-mailadres wilt kopiëren, zonder dat je eerst de haakjes en de volledige naam moet verwijderen. Dit kopieer gedrag is alleen aanwezig in Snow Leopard: bij de eerdere versies van Mac OS X werd alleen het e-mailadres gekopieerd.

Door een aanpassing in de com.apple.mail property-list is het mogelijk om het oude kopieer gedrag weer terug te krijgen. Sluit hiervoor Mail af en start een OS X Terminal-sessie waarin je het onderstaande commando uitvoert:

defaults write com.apple.mail AddressesIncludeNameOnPasteboard -bool NO

Wanneer je hierna een e-mailadres kopieert in Mail, dan wordt alleen het e-mailadres op het klembord geplaatst.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Handige tip, kende ik nog niet!

 • Profielfoto
  MarcelK

  Een goed begin van 2011! Irriteer me hier al een lange tijd aan!

 • Profielfoto
  Cyboarn

  top, stond ook redelijk hoog in mijn irritatie top 10

 • Profielfoto
  Undaunted

  Bedankt, veel beter zo!

 • Profielfoto
  StudioSenay

  Ik had deze ochtend wel een “Gelukkig nieuw jaar topic” gehoopt. :slant:

 • Profielfoto
  Aanrecht

  Handiiiiiiig daar heb ik wat aan:)

 • Profielfoto
  Tjerker

  Vet handig!

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Done !:)

 • Profielfoto
  Hansi2124

  Goeie tip!
  :thumbsup:

 • Profielfoto
  Oppie

  Prima tip; ik kende ‘m ook niet, en ergerde me wel aan dit gedrag.
  Begrijp de programmeur van Apple ook niet die dit heeft ingevoerd, want ik zie geen enkel nut in het kopieer gedrag wat ie nu by default doet.

 • Profielfoto
  monsieurpinot

  :thumbsup:

 • Profielfoto
  Zeedraak

  Helemaal geweldig, deze tip.

 • Profielfoto
  Da Vinci

  Wel eens gemerkt inderdaad, erg vervelend! Heb meteen uitgeprobeerd en het werkt, bedankt!:)

 • Profielfoto
  the_one

  Top tip!

 • Profielfoto
  Mibroo

  @Oppie. Ik begrijp die programmeur die dit standaard heeft ingevoerd ook niet. Begrijp me niet verkeerd, ik ben heel tevreden over mijn mac. Maar sommige dingen snap ik gewoon niet van Apple. Nog een paar kleine voorbeelden. Als ik op het rode rondje klik om het window te sluiten blijft het programma gewoon in de achtergrond doordraaien. Cut and past van bestanden kan niet, je moet de bestanden eerst kopieren en dan verwijderen. En waarom niet gewoon een goede treeview in de finder? Ze denken over veel dingen na bij Apple, maar sommige simpele dingen zijn onverklaarbaar ondoordacht.

 • Profielfoto
  Macintox

  Kijk, dat zijn nu eens nuttige dingen voor de mensen!

 • Profielfoto
  henkvanderstelt

  Prima tip. Had me al afgevraagd hoe dit te veranderen. Ga ik straks even doen. Bedankt.

 • Profielfoto
  Nihilist

  Wellicht even melden dat je wel Mail moet herstarten om dit door te voeren?

 • Profielfoto
  Kippewit

  @Mibroo Ik heb het gevoel dat er nog veel “windows-manier-van-werken” in je zit. Knippen en plakken van bestanden… je kan ze toch gewoon verslepen? En dat het rode bolletje een programma niet echt afsluit, dat is volgens mij zelfs een van de grote voordelen van Mac OS X?

 • Profielfoto
  Peter de Groot

  Het is inderdaad een hele handige tip.
  Ware het niet dat het bij niet werkt.
  Hoe ik het ook invoer, typ of kopieer; ik krijg nog steeds het complete adres en niet alleen het “echte” emailadres. Ik kan ook niet ontdekken wat ik fout doe.
  Helaas!

 • Profielfoto
  serum

  @nihilist, als je de stappen wel had gevolgd was dit niet nodig..

  Sluit hiervoor Mail af

 • Profielfoto
  remart

  Fantastisch, bedankt! Was inderdaad onhandig en onnodig.

 • Profielfoto
  sybian

  Fijn! En in Tiger, werkt ‘ie daar ook.
  Ok, probeer ’t zelf, zeg je? Liever niet, ‘k experimenteer liever niet met Terminal nl.