Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 25 januari 2011
Leestijd: 1 minuut

Deutsche Bank wil na iPhone-proef nooit meer back to black(berry)

Bij wijze van experiment heeft de Deutsche Bank de Blackberries van een aantal medewerkers tijdelijk vervangen voor iPhones. Chris Whitmore die de test begeleidde meldt dat de reacties “overwhelmingly positive” waren.

Na een testperiode van twee maanden is die Kugel durch die Kirche: er is geen weg terug naar Blackberry. Vooral het bedieningsgemak van de iPhone én de snelheid waarmee data opgevraagd kon worden zijn ongeëvenaard volgens Whitmore.

Toch voldeden de e-mail, agenda en adresboek-Apps van Apple blijkbaar niet genoeg in combinatie met Microsoft’s Exchange server voor de Bank. In plaats daarvan werd een App van het bedrijf Good Technology gebruikt.

Dat leverde wel wat praktische bezwaren op. De App kan niet in de achtergrond online blijven, dus worden nieuwe e-mails en afspraken pas geladen als de App weer gestart wordt. Gebruikers misten in dit  verband ook het lampje van hun Blackberry dat knipperde bij nieuwe berichten.

Deze nadelen wogen in geen enkel opzicht op tegen de voordelen volgens Chris Whitmore. Hij denkt dan ook dat de Deutsche Bank heftig zal gaan investeren in Apple hardware. Mochten de tests die momenteel lopen bij de Bank of America, Citibank, JP Morgan Chase, UBS en Standard Chartered net zo positief uitpakken, dan zullen er nog flink wat overuren gedraaid moeten worden bij Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Deutsche Bank wil na iPhone-proef nooit meer back to black(berry)
Sluiten