Deutsche Bank wil na iPhone-proef nooit meer back to black(berry)

Door: Koen van Tongeren - 7 reacties

Bij wijze van experiment heeft de Deutsche Bank de Blackberries van een aantal medewerkers tijdelijk vervangen voor iPhones. Chris Whitmore die de test begeleidde meldt dat de reacties “overwhelmingly positive” waren.

Na een testperiode van twee maanden is die Kugel durch die Kirche: er is geen weg terug naar Blackberry. Vooral het bedieningsgemak van de iPhone én de snelheid waarmee data opgevraagd kon worden zijn ongeëvenaard volgens Whitmore.

Toch voldeden de e-mail, agenda en adresboek-Apps van Apple blijkbaar niet genoeg in combinatie met Microsoft’s Exchange server voor de Bank. In plaats daarvan werd een App van het bedrijf Good Technology gebruikt.

Dat leverde wel wat praktische bezwaren op. De App kan niet in de achtergrond online blijven, dus worden nieuwe e-mails en afspraken pas geladen als de App weer gestart wordt. Gebruikers misten in dit  verband ook het lampje van hun Blackberry dat knipperde bij nieuwe berichten.

Deze nadelen wogen in geen enkel opzicht op tegen de voordelen volgens Chris Whitmore. Hij denkt dan ook dat de Deutsche Bank heftig zal gaan investeren in Apple hardware. Mochten de tests die momenteel lopen bij de Bank of America, Citibank, JP Morgan Chase, UBS en Standard Chartered net zo positief uitpakken, dan zullen er nog flink wat overuren gedraaid moeten worden bij Apple.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Yannes

  Bank of Amerixa?

 • Profielfoto
  Vinhelper

  Na een testperiode van twee maanden is die Kugel durch die Kirche: er is geen weg terug meer terug naar Blackberry.

  Nu is er zeker geen weg meer terug.:lol:
  Edit: fouten zijn verbeterd.:thumbsup:

 • Profielfoto
  wimbo

  Ik vraag me af wat de exchange ‘problemen’ waren. Ik gebruik de iPhone i.c.m. Exchange 2007 en dat werkt perfect. Mis alleen de to-do’s mogelijkheden.
  Exchange werkt beter dan de Apple eigen iCal server en Addressbook server. Iedere keer wachtwoord problemen op de iPhone, terwijl de normale iCal en addressbook apps wel werken op de normale Macs.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Nu is me duidelijk waarom die RIM aandelen er zo slecht voor staan…

 • Profielfoto
  MacMartino

  Ha, moet je voor de gein eens kijken bij Good, de recensies inde store.
  oeps. allemaal boze posts over een waardeloos product.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Goed nieuws voor Apple! Deutsche Bank lijkt me een Major Cliënt en als er één bank over de dam is, volgen er absoluut meer. Het is ongelofelijk hoeveel grote bedrijven en overheden, die heel gevoelige informatie gebruiken, nog steeds op Windows zitten en grote bedrijfsrisico’s lopen op gebied van veiligheid en virussen.

 • Profielfoto
  n8n

  Het zou helemaal nieuwswaardig zijn als Google iPhone’s gaat gebruiken