De ePad: kopiëren kan je leren

Door: Koen van Tongeren - 35 reacties

Zolang de iPad bestaat, bestaan er goedkope Aziatische knock-offs. Het meest recente staaltje kopieerwerk uit China is de ePad, met de E van Explorer. Inderdaad: een namaak-iPad met Windows 7.

Aan de buitenkant lijkt de poging redelijk geslaagd. In een aluminium behuizing zit een 9,7 inch LED-scherm en zelfs een camera. De dikte van het ding en het gebrek aan een Apple logo op de achterkant verraden dat het hier geen iPad betreft.

Het wordt echter pas écht een drama als ie aan gaat. De ePad draait namelijk het voor tablets onpopulaire Windows 7. Daarvoor zit er een 1,6 Ghz Intel Atom-processor in, 1 GB RAM geheugen en 16 GB SSD opslag. De ePad heeft ook WiFi en 3G aan boord.

Mocht jij wel oren hebben naar zo’n goedkope iPad-neppert maar wil je geen Windows draaien? Dan is er ook een Android-variant.

Reacties

35 reacties
 • Profielfoto
  Dagaloni

  Haha cool! Ben benieuwd hoe dat ding werkt.

 • Profielfoto
  Oldekamp

  Vind het niet cool. Dit is gewoon jatten.

 • Profielfoto
  maluku-nick

  Haha cool! Ben benieuwd hoe dat ding werkt.

  Het is Windows, dus: niet:P

 • Profielfoto
  KingChaos

  Dit is inderdaad wel vrij brutaal:P Beetje jammer. Mij kun je niet vertellen dat deze mensen plezier en trots uit hun werk halen.
  Dat je probeert mee te liften op het succes is nog tot daar aan toe (Apple was ook niet de eerste die een tablet heeft bedacht) maar probeer er dan in ieder geval nog iets van innovatie in te stoppen. Je eigen visie. Maargoed. Fok hun. Niemand die op deze website komt die dat ding zal kopen.

 • Profielfoto
  perfortuna

  Vorige week in China gekocht voor om gerekend 95 euro. Loopt als een trein.
  Leuk speeltje:) Kan mijn zoon zich lekker op uit leven. Scheelt toch weer 400 euro’s

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  > kopen
  > verkopen op ebay als echte iPad
  > ????
  > Profit

 • Profielfoto
  Afroman

  @TheScythed.

  Iedereen jat in dat wereldje. Of je patenten hebt ja of nee. Dus boehoe.

 • Profielfoto
  rdesign

  Hmmm, een Android-versie is toch wel interessant, helemaal voor dat geld. Kan je dan ook gewoon downloaden in die Android-store?

 • Profielfoto
  brandrob

  @rdesign: Waarschijnlijk niet, je kunt alleen uit de Android-store downloaden als Google het apparaat goedgekeurd heeft. En laat dat nou net niet het geval zijn bij de meeste Chinese namaak-dingetjes.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Met Android 3 (Honeycomb dus) geef ik de Android versie wel een kans.
  Maar erg snel zou ik niet op een Chinese namaak overgaan.

 • Profielfoto
  nebilem

  Als ie maar 95 euro kost zou ik er ook wel een willen. Lekker internetten en youtube kijken op de bank. Net zo functioneel als de iPad.

 • Profielfoto
  RoyK

  @nebilem, en waarschijnlijk ook gewoon flash eet, waardoor je minstens bij de interessantere websites terecht kan.

  Ik wacht nog even met de aanschaf van een tablet. Er moet nog een heleboel uit komen de komende maanden! Laat de verzadiging van tablets maar komen!

 • Profielfoto
  syltheboy

  Als een tablet van een ander merk een stuk goedkoper is, ligt dat meestal ergens aan. Dat is bijvoorbeeld te merken aan de afwerking van het apparaat (achterkant van nep aluminium en voorkant van plastic).

  Vaak reageert het touchscreen ook niet zoals het hoort (vertraging, hard drukken etc.) en daarnaast werkt de software waarop het apparaat draait vaak niet erg goed.

  Natuurlijk betaal je ook voor het merk (Apple), maar dat is volgens mij niet het hoofdzakelijke.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Als ie maar 95 euro kost zou ik er ook wel een willen. Lekker internetten en youtube kijken op de bank. Net zo functioneel als de iPad.

  7 inch varianten koop je voor omgerekend zo’n 60 tot 70 euro, inclusief verzending uit Hong Kong.

  Maar geloof me; die prijs komt ergens vandaan.
  En net zo functioneel als een iPad zijn die dingen zeker niet.

 • Profielfoto
  klonic

  wauw, 100 euro en dan idd ook nog flash etc.

  @ perfortuna hoe lang gat de batt nou mee? want dat zal ongetwijfeld een van de minpunten zijn. Hoewel voor 100 euro is een adapter eigenlijk al genoeg. Maarja sinds ik nu 2 jaar mac gebruik heb ik ook niet echt zin in een windows apparaat.

 • Profielfoto
  MadDonna

  Aanschafprijzen vanuit China zijn idd niet echt heel hoog en over het algemeen wordt de kwaliteit ook steeds beter. Grootste onkostenpost is volgens mij om het hier te krijgen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Er zijn rijen online shops (met evenzovele varianten van tablets) die gratis verzenden naar Nederland.

 • Profielfoto
  r.heijma

  Ik heb zo’n ding een middag op mijn bureau gehad. Was dan wel de Android versie. Maar voor €0,95 wil je zo’n ding nog niet hebben.

  Je moet ontzettend had drukken op het scherm voordat er iets gebeurt. Ding is geheel van plastic. Als je hem aan 1 hoek oppakt blijft de andere kant gewoon op tafel liggen. Applicaties starten hardstikke traag. Accu is meteen leeg.
  Kortom er is niet mee te werken.

  Wat mij betreft gaat het ding meteen de shredder in.

 • Profielfoto
  Ledda

  Het heeft nog betere specs ook, woeps apple:D

 • Profielfoto
  Suarez

  Google Android houd z’n mondje dicht….

 • Profielfoto
  JoelCoster

  op http://www.ashens.com staat een video-review van dat ding

 • Profielfoto
  klonic

  @ r.heijma

  Het gaat hier kennelijk om een andere, namelijk een met alu behuizing. Ook het feit dat W7 erop staat zegt wel iets over de kracht die het beestje heeft, waarschijnlijk genoeg om Android zeer vlot te laten lopen. Lochisch want op ibay zijn zeker 10 verschillende budget tablets te vinden varierend met 400 mhz cpu tot 1,6 ghz cpu.

  @ ikikjoel
  Die gast van http://www.ashens.com is onwijs grappig!

 • Profielfoto
  KR1275

  In Bangkok en KL barst het van deze kopieën, vaak met Android. Voor die Aziaten zijn de echte Apple-producten onbetaalbaar en in de meeste Aziatische landen is er niemand die op plagiaat toeziet. Niks nieuws… Importeren kan bij de douane wel een probleem opleveren.

 • Profielfoto
  KR1275

  Vaak kunnen de kopieen nog meer dan de echte: flexibele software, kaartlezer voor alle geheugenkaarten etc. En vaak nog betrouwbaar spul ook..

 • Profielfoto
  rdesign

  Ik heb 3 uur lang op YouTube gezeten, maar niks normaals kunnen vinden.
  Allemaal zo traag als stront, lag/haperingen van hier tot Tokio, trage Touchscreens, lelijke designs, etc.

  Ik kan me herinneren, in de tijd dat ik nog geen iPhone had, dat Meizu eigenlijk het enige bedrijf is dat in de buurt komt van de iOS-apparaten, voor een lagere prijs. Helaas heeft Meizu nog geen tablet uitgebracht, noch aangekondigd.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De ePad is er al een hele tijd. Een collega van me had hem al via internet gekocht in september vorig jaar, idd voor ongeveer 95 euro. Zelfde ding. Hij vond ‘m wel leuk en vond het eerst niet nodig een iPad te kopen voor veel meer geld, maar heeft later toch een ‘echte’ iPad gekocht en heeft daar veel meer plezier mee.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Op ashens.com: “The magic of celery” en “ding, you’re in”… Van mij mag hij de iPad wel eens reviewen.:lol:

 • Profielfoto
  r.heijma

  @klonic, oja het klopt, dat was een andere. Een 7 inch ding ook op Android. Maar dat epad ding was net zo slecht. Hij kraakte als je op het scherm drukte. Da’s weer eens wat anders.

  Ik zou niks op zo’n Chinees ding tegen hebben als het maar in de buurt kwam van Apple’s built quality, response en kwaliteit van software.

  Zoals mijn moeder van 71 zegt: Apple kost wat maar dan heb je ook wat.

  Ik zal mijn collega’s in Engeland vragen er even een klein filmpje van te maken. Daar ligt die momenteel.

 • Profielfoto
  Paul

  Ik woon in Azie en heb de Android versie een half jaar terug al gekocht voor veel te veel geld…. (veel meer dan 95 euro). Het is een drama vergeleken bij een iPad (inmiddels ook gekocht….). Het ligt dus in de kast… ongebruikt…

 • Profielfoto
  Little Idiot

  Ach, het is zo met alles. Iedereen zit graag op de eerste rij voor weinig; dan krijg je veel troep voor toch nog te veel geld. We kopen graag troep om aan de consumtiehonger te voldoen. We eten ook graag vlees van de kiloknaller, plofkip. kant-en-klaarzooi enz. Beetje zonde…

 • Profielfoto
  Hydræ

  Apple producten zijn ook made in china maar het is een wereld van verschil.

 • Profielfoto
  computer space

  Ik draai Snow Leopard op zo’n ding. Heerlijk werken hoor!

 • Profielfoto
  jafd01

  ghehe Asia ook altijd die nieuwe Kia lijkt ook te veel op een audi Q7

 • Profielfoto
  Jerry.w

  ik dacht eerst dAt het een ipad was {gephotoshoped} maar toen zag ik dat ik ernaast zat:} , een tablet met windows is altijd een hopelose zaak…

 • Profielfoto
  BigAL

  Het geeft weer eens te denken over de marges van Apple