Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 6 januari 2011

Mac App Store nu te downloaden

Daar is hij dan, de Mac App Store. De grote broer van de iPhone App Store is zojuist vrijgegeven door Apple. In de Mac App Store kun je op dezelfde wijze als bij de App Store voor iOS devices programma’s zoeken, kopen en updaten. De Mac App Store is onderdeel van de update Mac OS X 10.6.6.

“Met al meer dan 1000 apps maakt de Mac App Store een vliegende start”, aldus Steve Jobs, CEO van Apple. “We denken dat gebruikers deze innovatieve nieuwe manier om apps te vinden en te kopen met open armen zullen ontvangen.”

Ieder programma heeft zijn eigen pagina met een omschrijving van het product, reviews van gebruikers en screenshots van het programma. Wil je iets kopen, dan druk je op de knop ‘Download’. Het programma wordt nu gedownload en automatisch in je programmamap gezet. Als er updates zijn van programma’s krijg je hier een melding van.

De Mac App Store

Net als bij de iPhone App Store kun je programma’s nadat je ze gekocht hebt eindeloos gratis downloaden. Op deze manier kun je gekochte programma’s dus ook kostenloos op andere Macs in je huishouden of toekomstige Macs installeren.

Betalen in de Mac App Store
Om programma’s te kunnen kopen in de Mac App Store moet je beschikken over een Apple ID. Deze kun je gratis aanmaken. Ook voor gratis programma’s is een Apple ID vereist. Vervolgens moet je een betaalmethode toevoegen. Dit kan een creditcard zijn, maar ook met Click and Buy. Hiermee kun je je betalen met je eigen bank. Betalen met iDeal of Paypal is helaas nog niet mogelijk.

Download nu
Download Mac OS X 10.6.6 met de Mac App Store via Software Update onder het appeltje. De update is 114MB groot.

Reageer op artikel:
Mac App Store nu te downloaden
Sluiten