Statenweg
Statenweg Nieuws 4 januari 2011

Blu-ray lijkt verder weg dan ooit voor Apple

Wie hoopt op een Mac met Blu-ray in 2011 kan wel eens teleurgesteld worden. In 2008 noemde Steve Jobs de techniek al eens ‘a bag of hurt’. De website HardMac weet nu te melden dat Steve’s afkeer in de tussentijd alleen maar is toegenomen.

In een interne vergadering zou Steve Jobs gezegd hebben zich te schamen dat Apple’s naam verbonden is met BD association, de organisatie boven Blu-ray. Volgens hem heeft deze club veel weg van de maffia.

Zijn kritiek richt zich voornamelijk op het DRM. Apple is al enige tijd bezig muziek aan te bieden in iTunes zonder deze kopieerbeveiliging en is daarin geslaagd zonder dat dit geleid heeft tot extra verliezen voor de muziekindustrie.

Daarnaast zouden de dure licenties die betaald moeten worden aan verschillende organisaties die bij Blu-ray betrokken zijn een opstakel vormen. Steve meent dat Blu-ray sowieso het laatste fysieke medium zal zijn voor de distributie van films en muziek. In de toekomst gaat alles via internet.

Desalniettemin verliest de Mac mogelijk aan concurrentiekracht door Blu-ray links te laten liggen. Concurrerende systemen van bijvoorbeeld Acer en HP beschikken al lange tijd over Blu-Ray drives.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Blu-ray lijkt verder weg dan ooit voor Apple
Sluiten