Statenweg
Statenweg Nieuws 11 januari 2011

Apple breidt aantal patenten flink uit

Laten we ervan uitgaan dat het aantal patenten dat een bedrijf toegewezen krijgt een goede maatstaf is voor innovatie. Hoe hoog scoort Apple dan op dit vlak?

Uit cijfers van het U.S. Patent and Trademark Office blijkt dat het bedrijf in 2010 563 nieuwe patenten kon bijschrijven. Dit is flink meer dan in de voorgaande jaren. In 2009 waren dat er namelijk 289 en 186 in 2008.

Hiermee nam Apple in 2010 wereldwijd de 46e plaats in als het gaat om het aantal nieuwe patenten dat per bedrijf geregistreerd werd bij het bureau. De vraag is echter of Apple hiermee hoog scoort.

Duidelijk is dat Steve Jobs en zijn medewerkers om tot de top van de wereld te behoren nog een lange weg te gaan hebben. Aan de andere kant laat het relatief kleine bedrijf uit Cupertino namen als Sanyo, 3M en Du Pont achter zich.

De top van de lijst werd in 2010 aangevoerd door IBM. Microsoft nam de derde plaats in met 3094 patenten in 2010. Ook andere grote technologiebedrijven nemen hoge posities in, zoals Hewlett-Packard (10), Intel (8), Sony (7) en Toshiba (6).

Reageer op artikel:
Apple breidt aantal patenten flink uit
Sluiten