2011 begon met uitslapen

Door: Statenweg - 48 reacties

Waarschijnlijk sliepen veel lezers vanochtend hun roes uit, maar er zijn toch altijd mensen die ook op nieuwjaarsdag vroeg uit de veren moeten. Dat dit niet zonder problemen ging is niet alleen te wijten aan de heftige nieuwjaarsnacht. Op Twitter wordt namelijk veel geklaagd dat de wekker van de iPhone niet is afgegaan op de eerste dag van het nieuwe jaar.

Deze bug werd natuurlijk als eerste opgemerkt door iPhone-gebruikers in New Zeeland, Australie en Azië. Het probleem zou zich voordoen bij een niet-herhalend, ofwel éénmalig, alarm. Als oplossing kun je natuurlijk een herhalend alarm instellen, dat meerder dagen van de week afgaat. Je kunt ook besluiten om tot 3 januari je iPhone niet als wekker te gebruiken, want het probleem zou zich op die datum vanzelf oplossen. Overigens lijkt het erop dat alleen toestellen met iOS 4 last hebben van de bug.

Afgelopen november waren er ook al problemen met de wekker op de iPhone. Toen ging het echter om een herhalend alarm dat niet overweg kon met de overgang naar wintertijd. Onderstaande advertentie toont Apple in betere tijden. Toen kon het bedrijf nog opscheppen dat de Mac was voorbereid op de ‘millenniumbug’ van het jaar 2000.

Reacties

48 reacties
 • Profielfoto
  digi-nl

  Gelukkig werd ik niet van de wekker wakker:-)

 • Profielfoto
  lucschram

  Ik heb nog een week vakantie dus die wekker mag uitblijven;)

 • Profielfoto
  Robin-m

  niewjaardnacht > nieuwjaarsnacht;)

  Heb geen 4.0 op mijn 2G iPhone dus ik kan hier ( gelukkig ) niet over meepraten, gelukkig nieuwjaar trouwens allemaal! Ik hoop op een boel nieuwe Apple producten, ben benieuwd hoe de iPad 2, iPhone 5, iPods & de nieuwe MBP’s worden. Ik weet eigenlijk wel zeker dat de 13″ een update krijgt, die heeft nu een mindere resolutie dan zijn even grote MBA broer.. hoop dat ie dan ook gelijk SSD krijgt

 • Profielfoto
  NTG

  Knullig. Waarom heeft de iPhone niet gewoon een hardware klok? Zoals de meeste computers dat hebben?

  Een hardware klok (of klokgenerator) blijft gewoon “doortikken”, ook al is apparaat waarvan het onderdeel uitmaakt afgesneden van voeding. Deze klokjes hebben hun eigen kleine stroomvoorziening en zorgen voor het geordend doorlopen van signalen van andere chips én de tijd… maar dan zal ik het wel aan het verkeerde eind hebben…

 • Profielfoto
  Marius1976

  Typisch weer iets Apple achtigs om zoiets elementairs als een klok/alarm buggy te laten zijn. Mijn atari 800xl heeft geen enkel probleem met zoiets… Maar ja dát is tenminste wèl goed en niet van Apple

 • Profielfoto
  Usain

  ik had de wekker om 13:00 gezet om naar mijn oma te gaan word ik om 16:00 wakker.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Gelukkig heb ik de komende dagen geen nood aan mijn iPhone 4 – wekker. Ik kan mijn slaap goed gebruiken…

 • Profielfoto
  spacefreek

  Morgen vroeg werken, eerst maar een paar keer testen dan..

 • Profielfoto
  Supreme Stephan

  Ja nou! Ik moest vanmorgen heel vroeg de trein hebben, gaat die wekker niet af! Onnodige problemen me op de hals gehaald, bah!

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Typisch weer iets Apple achtigs om zoiets elementairs als een klok/alarm buggy te laten zijn. Mijn atari 800xl heeft geen enkel probleem met zoiets… Maar ja dát is tenminste wèl goed en niet van Apple

  Cue the haters…;-)

 • Profielfoto
  BigAL

  Gelukkig was mijn Nokia wel betrouwbaar.

 • Profielfoto
  Elmo0o

  ik had het wel gemerkt!

 • Profielfoto
  apple_fan

  dat is toch wel heel erg om zo iets als een klok fout te maken.

 • Profielfoto
  snipper

  En ik maar denken dat het aan mij lag:P

 • Profielfoto
  maluku-nick

  Lang leve de oersaaie, om chagerijnig van te worden, ordinaire en doodgewone ***wekker uit de tijd voor de iPhone =P Die gebruik ik dus morgen xD

 • Profielfoto
  samulder

  Ik had nergens last van toen mijn wekker vanmorgen om 05:00 af ging.. Alhoewel.. misschien wel van een 1 januari dipje..

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  was er vorig jaar niet een soortgelijk probleem met de 3Gs?

 • Profielfoto
  marinusvw

  Zag het al bij mn smsjes. Na middernacht stond er bij de smsen van 31 december: “Today” ipv “Yesterday”

 • Profielfoto
  santi

  Enige probleem waar ik mee te maken had was dat mijn vriend in Spanje mijn sms van gisteren 8 kreeg ontving. Morgen even T-Mobile bellen om te onderhandelen over de afrekening.

 • Profielfoto
  JH90

  Betaal je een godsvermogen voor een telefoon, werkt de wekker functie niet. Ben benieuwd of ‘lieve Steve’ met een verklaring komt (het argument:”Andere telefoons hebben hetzelfde probleem” wat hij gebruikte tijdens de antenna gate gaat nu helaas niet op).

  Aan de andere kant is het grappig dat je CEO van het jaar bent (van een technisch bedrijf nota bene) en dat zelfs de president van de VS je prijst, maar vervolgens faal je erin een goede wekker functie te maken…

  :thumbsdown:

 • Profielfoto
  gata

  1 januari, 12.20 uur de wekker, 13.30 wakker. Dacht dat het aan mij lag. Geen wekker gehoord. Hopelijk gaat het deze nacht/ochtend van 1 naar 2 januari weer goed?
  Bizar dat zoiets ff niet werkt.

 • Profielfoto
  Osipz

  Ik kan er niet van wakker liggen.

 • Profielfoto
  leovanh

  Ik it in Nieuw Zeeland en had er geen last van, maar wie heeft er nou een wekker nodig op vakantie!:razz:
  Oh by the way, 26 graden!

 • Profielfoto
  Undaunted

  Dat heeft me een aantal kostbare uren gekost. Ik snapte er al niets van, dit verklaart het dus. Thanks Apple.

 • Profielfoto
  RhB-Mikey

  Een telefoon is om te bellen, niet om je wakker te maken.

  Lang leve de normale wekker!

 • Profielfoto
  Nickalicious

  Nou hij ging hier niet af vanochtend, maar mijn conventionele wekker gelukkig wel. Sommige mensen moeten vandaag werken :/

 • Profielfoto
  AirBag

  Ik wacht wel tot 3 januari:) kan mijn slaap best gebruiken.:)

 • Profielfoto
  bitsflew

  Knullig. Waarom heeft de iPhone niet gewoon een hardware klok? Zoals de meeste computers dat hebben?.

  De klok is niet het probleem (tijd en datum zijn correct), de bug zit ‘m in de code die beslist wanneer een alarm moet afgaan.

 • Profielfoto
  websania

  Gelukkig zijn we nederlanders en hebben we weer wat te klagen…

 • Profielfoto
  ernst.

  En dan heb je net die VPRO documentaire gezien van iPod,iPad iAm oid en dan begrijp je de stupiditeit van dit bericht nl. Die pubers aka studenten van tegenwoordig leven in hun fantasiewereld die alleen op oppervlakkigheid en leeghoofdigheid is gebaseerd waar normale menselijke contacten ed.iets van een ver verleden is, en alles via social network sites of apps of de iPhone gaat, alsof dat het enige en belangrijkste in je leven moet zijn.

  Zo ook dus met dit bericht over je alarm instellen via je mobiel. Elk weldenkend en fatsoenlijk mens heeft gewoon een doodgewone ouderwetse wekker met zo een lekkere harde bel ipv die techno on-en waanzin die je leven zoveel meer zou geven.
  A: je hoeft nooit bang te zijn dat je wekker door stroomuitval uitvalt oid waardoor je dus de tijd niet meer weet.
  B: je weet zeker dat je echt goed gewekt wordt ipv dat halzachte gedoe dat mensen met muziek willen wakker worden terwijl dat juist de slaap verder bevorderd.

 • Profielfoto
  rdesign

  @ernst Ach ach, die jeugd van tegenwoordig… Vreselijke mensen!

 • Profielfoto
  MadDonna

  Heb je eindelijk een goede reden om je bed niet uit te komen, een reden die bij iedereen bekend is!! Gaat men weer klagen.

 • Profielfoto
  ming

  Ohnee, tis een wereldwijde ramp, staat nu zelfs op TT.
  Boven het zeilmeisje nog wel!!!
  de Y2K bug is er niets bij

  lol

 • Profielfoto
  strikey

  @ ernst

  Wow wat ben jij kortzichtig. Wel wil je een telefoon/muziekspeler/internetapparaat/email in een telefoon. Maar een wekker hoort daar dan opeens niet bij. En dan met iets slaps komen over een generatie jongeren…. Zucht

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Pff, ik vraag me af of al die mensen die hier hatelijke opmerkingen over maken, zelf nooit fouten maken?

 • Profielfoto
  maconly

  Mijn eigen ingebouwde wekker werkt altijd goed , maar als ik echt op tijd moet zijn zet ik altijd m’n horloge en m’n iphone.

 • Profielfoto
  TheFonz

  Pff, ik vraag me af of al die mensen die hier hatelijke opmerkingen over maken, zelf nooit fouten maken?

  Iedereen maakt fouten. Daar zijn we immers mensen voor.
  Echter ben ik van mening dat als je xx miljoen exemplaren per jaar verkoopt van een machine dat dit soort fouten wel heftig zijn. Een wekker… hoeft toch niet zo moeilijk te zijn. Het is mijn beroep niet, maar ik kan me voorstellen dat dit kwalijke fouten zijn.

 • Profielfoto
  Marius1976

  @cenobyte

  Hatelijke opmerkingen? Als het over liefde/haten gaat, dan denk ik aan een persoon, niet aan een apparaat of miljoenenbedrijf. Apple doet regelmatig voorkomen dat ze het meest revolutionaire apparaat aller tijden op de kaart zetten, of hebben gezet… maar een eenvoudig dingetje als een alarmklok laten werken, kunnen ze niet?

  Dat heeft niets met ‘maak je zelf nooit fouten?’ te maken. Dat heeft te maken met enerzijds de arrogante pretenties van het bedrijf, en anderzijds de realiteit. Groot contrast vind je niet?

 • Profielfoto
  PB

  Dit bericht behaalde zelfs het acht uur journaal….
  Hebben ze dan echt niets te melden vandaag, haha.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Hoppa, 3 januari en inderdaad nog steeds geen alarm.

 • Profielfoto
  ws77

  Bij mij doet hij het nu weer. Gisteren (2 januari) inderdaad nog niet.

  Jammer dat de iphone wekker zo onbetrouwbaar is; qua gebruiksvriendelijkheid verslaat hij namelijk met verve alle eerdere wekkers die ik had..

 • Profielfoto
  Cenobyte

  @marius1976: ieder bedrijf presenteert zichzelf met enige arrogantie, dus dat heeft er niks mee te maken. Blijkbaar mag iemand die erg high profile is geen fouten maken, zo beweren jullie. Als een sullige werknemer ergens in een hoekje van een kantoor een fout maakt, dan mag het blijkbaar wel, want niemand merkt er iets van? Als echter een arts iets fout doet wat blijvend letsel oplevert of als een werknemer van Apple iets fout doet omdat tig miljoen gebruikers er hinder van ondervinden mag het ineens niet meer?

 • Profielfoto
  So Klear

  En dan heb je net die VPRO documentaire gezien van iPod,iPad iAm oid en dan begrijp je de stupiditeit van dit bericht nl. Die pubers aka studenten van tegenwoordig leven in hun fantasiewereld die alleen op oppervlakkigheid en leeghoofdigheid is gebaseerd waar normale menselijke contacten ed.iets van een ver verleden is, en alles via social network sites of apps of de iPhone gaat, alsof dat het enige en belangrijkste in je leven moet zijn.

  Zo ook dus met dit bericht over je alarm instellen via je mobiel. Elk weldenkend en fatsoenlijk mens heeft gewoon een doodgewone ouderwetse wekker met zo een lekkere harde bel ipv die techno on-en waanzin die je leven zoveel meer zou geven.
  A: je hoeft nooit bang te zijn dat je wekker door stroomuitval uitvalt oid waardoor je dus de tijd niet meer weet.
  B: je weet zeker dat je echt goed gewekt wordt ipv dat halzachte gedoe dat mensen met muziek willen wakker worden terwijl dat juist de slaap verder bevorderd.

  Aha! Jij bent zo’n rebelse jonge snuiter die al zo’n “wekker” naast zijn bed heeft staan! Neen! De echte hardwerkende Nederlander maakt gewoon nog gebruik van zijn of haar eigen haan! Scheer je weg!

 • Profielfoto
  Cenobyte
 • Profielfoto
  Oppie

  Typisch weer iets Apple achtigs om zoiets elementairs als een klok/alarm buggy te laten zijn. Mijn atari 800xl heeft geen enkel probleem met zoiets… Maar ja dát is tenminste wèl goed en niet van Apple

  Marius, je verbaast me met deze post…
  Dat die wekker niet wekt, is natuurlijk OERSTOM van Apple, zeker na het eerdere zomer-/wintertijd probleem, maar om het “typisch weer iets Apple achtigs” te noemen? Apple heeft de laatste jaren vele baanbrekende producten gelanceerd en twee OS ontwikkeld en tot volle wasdom gebracht. Ja, er wordt bij Apple flink gehakt; geen enkel ander bedrijf in de ICT òf elders doet dat Apple na, en ja, dan vallen er wel eens spaanders. Pijnlijk voor de bezitter, en zeker zo pijnlijk voor Apple zelf. Maar om daar zo’n rant van te maken. Die Atari van jou, die het zo goed doet, wat is daar de laatste jaren aan bijgekomen dat ie meekan met de huidige tijd?!!!
  En ik heb ook een wekker uit begin 1900, die inderdaad nooit zo’n probleem zal geven, als je ‘m tenminste niet vergeet op te winden elke dag…
  Nogmaals Marius, deze zure, gefrustreerde rant past je niet!

  (Hij past trouwens wel weer bij de moderne mens: niks mag er meer misgaan; oh wee als het sneeuwt en de treinen rijden niet volgens rooster, de vliegtuigen vliegen niet. De wereld is te klein, koppen moeten rollen, etc. Ik kan er slecht tegen, tegen al die verwende en veeleisende mensen, die uiteraard zelf wel steken mogen laten vallen…)

 • Profielfoto
  Marius1976

  @oppie

  De opmerking van mijn kant is niet zuur bedoeld, maar eerder realistisch. Het is echt niet zo dat Apple alleen maar degene is die iets ‘bedenkt’ en dat anderen iets overnemen. Als ik op mijn Nokia uit het jaar nul altijd al kon zien hoeveel tekens mijn SMSje nog ruimte had, dan vindt iedereen dat normaal… maar zodra Apple met zo’n functie komt is het ineens REVOLUTIONAIR.

  De iPhone is een leuk ding, maar zeker ook door Apple vet overgewaardeerd. Dat zo’n overgewaardeerd c.q. gehyped apparaat dan een fout in de klok heeft is een giller eerste klas, en in mijn optiek zeer zeker wel echt iets des Apples.

  Apple is namelijk de weg ingeslagen van: snel snel nieuwe producten leveren, en flink beknibbelen op de kwaliteit zowel van hardware als software. Het gaat alleen nog maar om het geld en de kwantiteit. Zeker niet meer om de kwaliteit.

  In plaats van je druk te maken over mijn mogelijke ‘zure’ reactie, zou het je beter passen als je je wat meer druk zou maken over de heilloze weg die Apple is ingeslagen.

  Het heeft mij nogmaals niets te maken met wel of geen fouten mogen maken, maar wel met het feit dat Apple buiten proportioneel hoog van de toren blaast, maar feitelijk is het een papieren tijger. Ze verkopen voor een gedeelte een illusie, en dat is hetgeen me inderdaad steekt.

  Ik ben niet verwend, ik ben realistisch. Ik bedaal een kapitaal om deze o-zo fantastische telefoon te kunnen gebruiken, maar ik ben er eerlijk gezegd wel een beetje klaar mee.

 • Profielfoto
  Marius1976

  @oppie

  Oh en wat ik nog vergat… wel grappig om mij te plaatsen in het hokje van de Verwende MODERNE mens, terwijl ik in de betreffende reactie juist hoog opgeef van mijn Atari 800XL uit het 8bit tijdperk.

  Modern?
  Verwend?

  Dream on.

 • Profielfoto
  MadDonna

  @Marius1976
  Mijn Tirannosaurus vindt de Atari 800XL maar een modern ding voor verwende moderne mensen.:grin: