Statenweg
Statenweg Nieuws 1 januari 2011

2011 begon met uitslapen

Waarschijnlijk sliepen veel lezers vanochtend hun roes uit, maar er zijn toch altijd mensen die ook op nieuwjaarsdag vroeg uit de veren moeten. Dat dit niet zonder problemen ging is niet alleen te wijten aan de heftige nieuwjaarsnacht. Op Twitter wordt namelijk veel geklaagd dat de wekker van de iPhone niet is afgegaan op de eerste dag van het nieuwe jaar.

Deze bug werd natuurlijk als eerste opgemerkt door iPhone-gebruikers in New Zeeland, Australie en Azië. Het probleem zou zich voordoen bij een niet-herhalend, ofwel éénmalig, alarm. Als oplossing kun je natuurlijk een herhalend alarm instellen, dat meerder dagen van de week afgaat. Je kunt ook besluiten om tot 3 januari je iPhone niet als wekker te gebruiken, want het probleem zou zich op die datum vanzelf oplossen. Overigens lijkt het erop dat alleen toestellen met iOS 4 last hebben van de bug.

Afgelopen november waren er ook al problemen met de wekker op de iPhone. Toen ging het echter om een herhalend alarm dat niet overweg kon met de overgang naar wintertijd. Onderstaande advertentie toont Apple in betere tijden. Toen kon het bedrijf nog opscheppen dat de Mac was voorbereid op de ‘millenniumbug’ van het jaar 2000.

Reageer op artikel:
2011 begon met uitslapen
Sluiten