Statenweg
Statenweg Nieuws 21 december 2010

Apple draait Wikileakskraan dicht

Het lijkt erop dat Apple de officieuze Wikileaks-app die onlangs verscheen uit de App Store heeft gehaald. De maker van de app bevestigt dit via Twitter. De app toonde artikelen van Wikileaks en maakte het eenvoudig om actualiteiten rondom de klokkenluidersorganisatie te volgen.

Onduidelijk is om welke reden Apple de applicatie heeft teruggetrokken. Hoewel controversiele apps vaker via de achterdeur verdwijnen, kan het ook zijn dat de app simpelweg bepaalde voorwaarden schond. Bijvoorbeeld doordat het geld vroeg voor informatie die elders op het web gratis is.

Wikileaks is een organisatie die geheime documenten van de Amerikaanse overheid op het web publiceert. De organisatie wordt geleid door Julian Assange, die al enige tijd de wereldpers om zich heen heeft en momenteel onder toezicht staat van de Britse justitie.

Bedrijven als Amazon, Paypal, Mastercard en Visa besloten al eerder hun diensten niet langer beschikbaar te stellen aan Wikileaks. Als gevolg daarvan konden zij rekenen op aanvallen van hackers op hun websites. Het Nederlandse internet betalingsbedrijf Mollie is Nederland steunt Wikileaks begonnen om via bijvoorbeeld iDEAL, SMS of Hyves Afrekenen alsnog geld te accepteren voor Wikileaks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple draait Wikileakskraan dicht
Sluiten