Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 17 december 2010

Vertalen met de iPhone-camera

Een augmented woordenboek. Dat is hoe je de iPhone App Word Lens van Quest Visual het beste kunt kwalificeren. Je filmt met je iPhone een tekst die je tegenkomt in het echte leven en op het scherm verschijnt keurig in kleur en stijl van het origineel de vertaling. Kijk zelf maar:

Het filmpje is overtuigend. Maar werkt het ook echt? OMT investeerde € 3,99 en zocht het voor je uit.

Op het eerste gezicht lijkt de app gratis, maar elke vertaalrichting moet je binnen de app apart aanschaffen. Omdat Word Lens voorlopig alleen maar Spaans naar Engels en Engels naar Spaans kan vertalen, is de papieren editie van de collega’s van Bright ons proefkonijn.

De titel en ook de tekst in de foto worden keurig vertaald

Luminoso, ofwel lumineus! Het werkt en het belooft veel voor de toekomst. Laat de Nederlandse vertaling maar snel komen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vertalen met de iPhone-camera
Sluiten