Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 december 2010

Telenet-klanten krijgen TV op iPad/iPhone

Goed nieuws voor Belgische OMT’ers die hun internet en digitale televisie afnemen bij Telenet. Zij kunnen vanaf nu televisie en films kijken op hun iPhone, iPod touch of iPad. Hiervoor heeft de provider Yelo gelanceerd. Een online platform met een eigen App.

De Yelo App geeft je om te beginnen toegang tot 10 TV-kanalen die ook via de settopbox beschikbaar zijn. Het is mogelijk om tegelijkertijd via de televisie en de App naar verschillende zenders te kijken. Met de App heb je ook toegang tot het archief on-demand-films van Yelo. Tijdelijk zijn er zelfs 30 films gratis te bekijken.

Met een ingebouwde TV-gids kan je tot twee weken vooruit kijken wat er op de buis komt. Mocht je niet in staat zijn om je favoriete programma live te volgen, dan is het zelfs mogelijk om je digitale recorder via de Yelo App te programmeren. Voor dat laatste hoef je overigens niet verbonden te zijn met je thuisnetwerk.


Yelo bevindt zich nu nog in een testfase. Daarom is een beperkt aantal kanalen beschikbaar en dat vooralsnog voor het komende half jaar. De service wordt binnenkort wel uitebreid naar de computer en andere mobiele platformen. Telenet heeft het echter nu al voor elkaar dat in het hoge noorden watertandend gekeken wordt naar deze dienst. Nu maar hopen dat de Nederlandse kabelmaatschappijen inspiratie putten uit dit voorbeeld. Chapeau!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Telenet-klanten krijgen TV op iPad/iPhone
Sluiten