Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 8 december 2010
Leestijd: 1 minuut

Steve Jobs CEO van het decennium

Het is weer december en dat is de tijd van terugkijken. Terugkijken op het afgelopen jaar, maar ook op het eerste decennium van het derde millenium. De website Marketwatch.com bijt het spits af en benoemt Steve Jobs tot CEO van het decennium. Concurrenten waren onder andere de CEO’s van Amazon, Starbucks en Google.

“After pulling his own company back from the brink of bankruptcy before the decade started, he almost single-handedly went on to save the recording industry with the iPod and iTunes. He revolutionized handheld devices and touch-screen technology with the iPhone. And he may well usher in a post-PC era of computing with his latest gadget, the iPad.”

Er viel ook een CEO van het jaar 2000 te benoemen en die eer viel te beurt aan de CEO van Ford, namelijk Alan Mulally. Hij wordt gelauwerd vanwege zijn ijzersterke handelen ten tijde van de autocrisis. Zo verkocht hij in 2010 21% meer auto’s dan in het jaar ervoor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.