Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 22 december 2010

Sparrow: fraaie Gmail client voor je Mac

Sparrow is de naam. Wat is het? Het is een e-mailprogramma voor Gmail. Het is gemaakt met één doel in het vizier: eenvoud en gemak. “No fancy stuff here, just your mail and nothing else,” zoals ze bij Sparrow zeggen. Daarvan is niets gelogen.

De app toont grote gelijkenis met Tweetie. Aan de linkerkant vinden we de verschillende accounts en mappen (inbox, starred, sent mail, etc…), aan de rechterkant in een lange lijst de mailtjes. Wie de preview pane openschuift ziet dat ook de mailtjes in al hun eenvoud zijn opgemaakt. Uitgebreide headers als ‘afzender’, ‘aan’ en ‘datum’ ontbreken in eerste instantie. Sparrow heeft daarnaast de beschikking over gegroepeerde mails, labels en Growl. In de toekomst zal Sparrow ook niet-Gmail ondesteunen, zoals imap-accounts en MobileMe.

Op dit moment is de app als beta te downloaden en de makers hebben aangegeven dat ze binnenkort ook in de Mac App Store zijn te vinden. Voor alle frequente Gmailgebruikers is Sparrow zeker de moeite van het downloaden waard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sparrow: fraaie Gmail client voor je Mac
Sluiten