Lucas Raggers
Lucas Raggers Accessoires 2 december 2010
Leestijd: 1 minuut

Patent van de week: kerstboom toetsenbord

We trekken weer een blik patenten open deze week. In OMT podcast 206 bespraken we gisteren al een patent van Apple waarbij een MacBook een ingebouwde iPad heeft als scherm. Vandaag publiceerde het patentenbureau USPTO een patent waarbij Apple het toetsenbord eens een innovatieve schop onder de kont geeft.

Apple was in 2003 de eerste die verlichting in de toetsenborden van haar laptops bracht. Nu lijkt Apple er een schepje bovenop te willen doen door de verlichting te gebruiken om meer feedback te geven aan de gebruiker, afhankelijk van het programma dat je draait. Iedere toets krijgt dan ook zijn eigen LED-lampje.

Apple geeft in de patenten al een paar mogelijke toepassingen weg. Zo kan met behulp van een lichtsensor de sterkte van het toetsenbordlicht aangepast worden aan de omgeving. Zo kunnen alleen die toetsen verlicht worden die nodig zijn bij een bepaald programma. En zo kan het toetsenbord je helpen bij het schrijven door de volgende mogelijke letters te raden en deze aan te lichten.

Kortom, die nieuwe MacBook Pro die volgens jaar uit komt, lijkt steeds interessanter te worden…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Patent van de week: kerstboom toetsenbord
Sluiten