OMT’s groot Appledictee 2010: win roem en een iPad!

18 reacties

De D zit in de maand en dat betekent dat de tijd is aangebroken voor het Groot Appledictee der Nederlandse taal 2010. Het is alweer de vierde keer dat OMT het dictee organiseert, dit maal op dinsdagavond 14 december in hartje Rotterdam, naast het Centraal Station.

Net als vorig jaar zal RTL anchorman Jan de Hoop het dictee presenteren dat door onze huisdichter René geschreven is. Een keur aan Apple-liefhebbende prominenten heeft toegezegd de pen ter hand te nemen, maar ook jij kan meedoen en zo prachtige prijzen winnen, waaronder een iPad Wifi+3G!

Ook dit jaar hebben we een locatie gevonden die goed aansluit bij het Apple-met-een-smaakjegevoel waar we bij OMT zo van houden: Lebkov & Sons in Rotterdam. Deelnemers worden hier vanaf 18 uur verwelkomd met sandwiches en soep. Om 18:45 uur begint het dictee. Na een inspannende avond schrijfgenot sluiten we rond 20:30 af met een borrel waar alle instinkers en uitglijders rustig nabesproken kunnen worden.

Lebkov & Sons - foto: Dietmut Teijgeman-Hansen

Nieuw dit jaar is een aparte categorie voor dictee-tijgers. De afgelopen keer hebben we namelijk ontdekt dat het OMT dictee ook in de smaak valt bij professionele dicteebeoefenaars die geen frequente bezoekers zijn van One More Thing. Dictee-tijgers zijn van harte welkom, maar doen mee in een eigen categorie met eigen prijzen.

Wil jij meedoen? Dat kan, maar wees er snel bij want ook bij Lebkov is beperkt plek. Stuur een e-mail met als onderwerp ‘dictee’ naar [email protected]. Je krijgt vooraf te horen of er plaats voor je is.

Thuis meedoen?
Voor alle OMT bezoekers die niet naar Rotterdam kunnen komen staat het dictee enige tijd later op de website. Meer informatie hierover volgt nog, maar ook hierbij zijn uiteraard mooie prijzen te winnen.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  voor een apple en een ei

  Verwelkomt met een t in een artikel over een dictee?
  Auw…

 • Profielfoto
  JaNiintendo

  Verwelkomt met een t in een artikel over een dictee?
  Auw…

  *facepalm*

  Het klopt wel degelijk. ‘Verwelkomt’ is met een ‘t’.

 • Profielfoto
  voor een apple en een ei

  Verwelkomt met een t in een artikel over een dictee?
  Auw…

  *facepalm*

  Het klopt wel degelijk. \’Verwelkomt\’ is met een \’t\’.

  Nee het klopte niet. Er stond dit:

  Deelnemers worden hier vanaf 18 uur verwelkomt met sandwiches en soep.

  Nu is het verbeterd.

 • Profielfoto
  Ezri Dax
 • Profielfoto
  Rene Bouwmeester

  Gelukkig hoeft Jan David de dicteetekst niet te schrijven…;-)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Hij verwelkomt

  Worden verwelkomd

  Volgens mij hoor:) Een leuk idee dat dictee! Zijn er kosten aan verbonden of is deelname gratis? Ik heb me al aangemeld en heb er wel een retourtje Rotterdam voor over. Is het handiger met de trein te gaan of kan er in de buurt ook (voor een redelijke prijs) geparkeerd worden?

 • Profielfoto
  joram

  Nee he, die avond kan ik niet:(
  Wel een leuke wedstrijd weer:)

 • Profielfoto
  maluku-nick

  Hij verwelkomt

  Worden verwelkomd

  Volgens mij hoor:) Een leuk idee dat dictee! Zijn er kosten aan verbonden of is deelname gratis? Ik heb me al aangemeld en heb er wel een retourtje Rotterdam voor over. Is het handiger met de trein te gaan of kan er in de buurt ook (voor een redelijke prijs) geparkeerd worden?

  Rond Rotterdam Centraal is het een bouwput, dus parkeren kan je vergeten, al helemaal voor een redelijke prijs:P Trein is beter, mits het niet sneeuwt =P

 • Profielfoto
  koenvisser

  Als je vanaf thuis meedoet, maak je zeker geen kans op de prijs?:nerd:

 • Profielfoto
  stel maar

  andere mooie prijzen zo werd in de podcast gezegd.
  + onderaan staat ook “maar ook hierbij zijn uiteraard mooie prijzen te winnen.”

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @ maluku-nick: het groothandelsgebouw heeft een eigen (betaald)parkeergarage.

 • Profielfoto
  Juriaan

  Hij verwelkomt

  Worden verwelkomd

  Volgens mij hoor:) Een leuk idee dat dictee! Zijn er kosten aan verbonden of is deelname gratis? Ik heb me al aangemeld en heb er wel een retourtje Rotterdam voor over. Is het handiger met de trein te gaan of kan er in de buurt ook (voor een redelijke prijs) geparkeerd worden?

  Rond Rotterdam Centraal is het een bouwput, dus parkeren kan je vergeten, al helemaal voor een redelijke prijs:P Trein is beter, mits het niet sneeuwt =P

  Het gebouw waar lebkov in zit (Groothandelsgebouw) heeft een eigen parkeergarage, naar mijn weten kost deze 2,50 per uur.

 • Profielfoto
  Osipz

  Ik heb mij ook aangemeld. Ik werk in de buurt dus kom lopend.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik kom met de trein!

 • Profielfoto
  nebilem

  Jan David komt ook een beetje suf over bij mij. Veel ‘uhm uhm’ altijd bij hem.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Vanavond dus….! Ik gebruik veel taal, maar heb het Groene boekje nog nooit gelezen, ook al omdat ik het er niet mee eens ben. Verder sinds de basisschool niet meer aan een dictee meegedaan…:( Maar ik ga uit van m’n kennis & gezond verstand. Op Hoop Van Zegen:):) Ik heb er zin in!

 • Profielfoto
  Hansi2124

  Nou mensen, veel succes! Ik denk aan jullie;-)
  Kan zelf niet meedoen, want ik ben nog aan het werk:-(

 • Profielfoto
  iLarsNL

  ’t Was super leuk!