Statenweg
Statenweg Nieuws 23 december 2010
Leestijd: 1 minuut

Obama prijst ondernemerszin Steve Jobs

Wie herinnert zich de toespraak van voormalig premier Balkendende nog waarin hij pleitte voor een beetje meer VOC-mentaliteit in Nederland? Gisteren hield de Amerikaanse president Obama een soortgelijke rede voor de Amerikaanse pers. In plaats van de VOC prees hij Steve Jobs om zijn ondernemerszin.

Volgens Obama klopt het dat mensen als Steve Jobs veel geld verdienen, terwijl de Amerikaanse middenklasse er wat inkomen betreft in het afgelopen decennium nauwelijks op vooruit is gegaan. Hierdoor is een groter verschil in welvaart ontstaan.

Amerika draait op zijn grote middenklasse, zei Obama, maar hij voegde daar aan toe dat het land niet zonder mensen als Steve Jobs kan. Het is dan ook geen probleem dat zij rijkelijk beloond worden voor hun prestaties. Obama ziet dat als een aanmoediging voor mensen om eveneens de Amerikaanse droom na te streven.

Volgens de president moet iedereen een kans krijgen om hetzelfde te bereiken. Hierbij is een taak weggelegd voor de overheid, die de juiste infrastructuur kan bieden in de vorm van goede scholen en universiteiten die niet alleen open staan voor de rijken, maar ook voor de minderbedeelden in de samenleving.

Via

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Obama prijst ondernemerszin Steve Jobs
Sluiten