Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 3 december 2010

Mac App Store: demo’s en beta’s verboden

l’Histoire se répète. Waren software ontwikkelaars eindelijk gewend aan de strikte toelatingseisen van de App Store, is daar de Mac App Store met al even strikte eisen. Althans, die indruk geeft Apple met enkele aankondigen voor ontwikkelaars voor de Mac

Zo laat Apple via drie nieuwsberichten weten dat het niet toegestaan is om demo’s, beta’s en trial software in de Mac App Store te plaatsen. “Your website is the best place to provide demos, trial versions, or betas of your software for customers to explore. The apps you submit to be reviewed for the Mac App Store should be fully functional, retail versions of your apps.” Aldus Apple.

Daarnaast lijkt Apple ook controle te willen hebben over de interfaces van programma’s. Zo is het niet toegestaan om eigen ontworpen controls te gebruiken in plaats van die van Apple. Het mag alleen als de gui van Apple geen soelaas biedt. “The Mac OS X Aqua user interface provides users with a consistent visual and behavioral experience across applications and the operating system, and provides an aesthetically refined use of color, transparency, and animation.” Aldus Apple.

Tot slot wil Apple dat programma’s voorkeuren en andere data op de juiste plek wegschrijven. Programma’s die data opslaan in de gebruikersfolder worden dus geweerd. “This avoids users being confused when applications store data in unexpected areas of the file system.” Aldus Apple.

Wat vind jij? Is het goed dat Apple de lat hoog legt in de Mac App Store?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mac App Store: demo’s en beta’s verboden
Sluiten