Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 22 december 2010
Leestijd: 1 minuut

iPad mini, zou het dan toch..?

Zou Apple werken aan een kleinere versie van de iPad? Dat hebben analisten, techblogs en Applefans zich al afgevraagd sinds de iPad op de markt kwam. De meningen zijn verdeeld: Apple’s CEO Steve Jobs vindt 10 inches het minimum terwijl analisten denken dat Apple de concurrentie zal volgen, die inzet op 7 inch tablets.

BT’er (Bekende Taiwanees) Jimmy Lin komt met het verlossende antwoord: ja, Apple werkt aan een 7 inch iPad. De ondernemer, zanger en autocoureur heeft ’em naar eigen zeggen al in huis. Toch raadt OMT aan om dit nieuws, ondanks het dreigend tekort, met een flinke korrel zout te nemen.

De Chinese website MIC Gadget berichtte over Jimmy Lin’s beweringen. Volgens de site zegt Lin dat het gaat om een prototype van de nieuwe iPad. Zijn éénjarige zoontje zou er in ieder geval erg blij mee zijn.

MIC denkt dat Lin zich vergist en blij gemaakt is met de RAmos W11, een Chinese iPad-mini-knockoff. Anderen beweren echter dat hij als eigenaar van een succesvolle tech-onderneming als geen ander echt van namaak kan onderscheiden.

Hoe dan ook, feit blijft dat Apple’s CEO Steve Jobs klare taal heeft gesproken over mini-iPads. Die komen er volgens hem niet omdat 10 inches de ideale maat is voor de iPad. Maak je ’em kleiner, dan verlies je exponentieel veel bedieningsgemak.

Wat denk jij? Heeft Jimmy Lin hier een iPad mini vast en zo ja, word je daar gelukkig van?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPad mini, zou het dan toch..?
Sluiten