Statenweg
Statenweg Nieuws 1 december 2010

iOS 4.2 bevat techniek voor beter netwerkontvangst

Nokia Siemens Networks heeft op haar blog onthuld dat de laatste software-update voor de iPhone een techniek ondersteunt die zorgt voor een beter ontvangst en langere batterijtijd.

In de huidige situatie schakelt een telefoontoestel over in een inactieve modus als er geen communicatie met het netwerk plaatsvindt. Dit om de batterij zo min mogelijk te belasten. Telkens wanneer het toestel gegevens wilt uitwisselen, wordt de verbinding met het network opnieuw tot stand gebracht.

Omdat veel apps op smartphones tegenwoordig constant gegevens uitwisselen, moet een toestel telkens uit de inactieve naar actieve stand overschakelen. Dit belast het telefoonnetwerk onnodig.

Network Controlled Fast Dormancy (NCFD) maakt hier een einde aan door het toestel in een ‘intermediate state’ te plaatsen en tegelijkertijd de communicatie efficienter te laten verlopen. Hierdoor wordt het netwerk minder belast en gaat de batterij nog langer mee.

Ook zorgt de techniek ervoor dat er minder opstoppingen ontstaan op het netwerk, doordat  de telefoon de masten weet te selecteren die het minst druk bezet zijn.

De techniek is oorspronkelijk door Nokia Siemens Networks ontwikkeld en tijdens het testen van de iPhone met iOS 4.2 kwamen zij tot de ontdekking dat hun techniek is toegepast. Hiervoor heeft geen samenwerking plaatsgevonden tussen Apple en Siemens/Nokia.

Uiteraard heeft NCFD alleen zin als de telefoonnetwerken deze techniek ondersteunen. De toestellen van Nokia zijn reeds uitgerust met de techniek. Nu de iPhone dat ook is, zal het voor telecomaanbieders aantrekkelijk worden om hun netwerk geschikt te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 4.2 bevat techniek voor beter netwerkontvangst
Sluiten