HyperMac is terug, op halve kracht

Door: Koen van Tongeren - 7 reacties

Toen HyperMac vorig jaar uitkwam met een reeks heavy-duty accu’s voor MacBook, Pro en Air was OMT erg enthousiast. Het was dan ook even slikken toen eerder dit jaar bleek dat het bedrijf inbreuk maakte op Apple-patenten voor de meegeleverde MagSafe-stekker en daarom de verkoop moest staken.

Gelukkig is Hypermac nu terug met een slimme oplossing: in plaats van het meeleveren van een snoer met MagSafe-stekker word je geacht om zelf Apple’s airline adapter te kopen. Deze kan aangesloten worden op het accublok. Helaas is daarmee alles niet gezegd. Deze oplossing zorgt er namelijk weliswaar voor dat je Mac van stroom wordt voorzien uit de externe accu, maar het opladen van je interne accu kan nu niet meer.

HyperMac verklaart zelf op zoek te zijn naar een betere oplossing en ziet de airline-adapterfix dan ook als een tijdelijke oplossing.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  fiereb

  Vond het ook wel erg flauw van Apple. Het was namelijk een erg goede oplossing. Erg jammer.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Het lijkt flauw maar straks loopt iedereen rond met MagSafe adapters op hun computers. Dat wil Apple natuurlijk niet. Zoveel mogelijk selling-points houden;).

 • Profielfoto
  ---

  Het opladen kon eerst ook alleen maar als je MacBook uit stond, dus zoveel verschil zit er toch niet in?

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @ Martijnvanderhorst nee hoor, mijn HyperMac laadt m’n MBP op terwijl ie aanstaat.

 • Profielfoto
  kerelvent

  Waarom maken ze de aansluiting niet aan de stekker-kant van de magsafe oplader? Je weet wel: je kunt op je magsafe op dat witte blokje een klein stekkertje of een lange snoer bevestigen. Waarom maken ze niet gewoon die aansluiting na? Dat is geen gepatenteerde aansluiting maar hartstikke universeel.

 • Profielfoto
  fiereb

  En als ze nu alleen de accu verkopen, en dat je zelf je eigen magsafe van je oplader gebruikt?

 • Profielfoto
  samuhe

  @Kerelvent, fiereb: Dat is technisch waarschijnlijk niet zo haalbaar, gezien je accu op 230 volt zou moeten werken. Je kan volgens mij niet zomaar de transformator van je macsafe-adapter omzeilen. (Ik ken niet zo veel van elektriciteit enzo, maar dat lijkt mij de meest logische verklaring?)