Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 24 december 2010
Leestijd: 1 minuut

HyperMac is terug, op halve kracht

Toen HyperMac vorig jaar uitkwam met een reeks heavy-duty accu’s voor MacBook, Pro en Air was OMT erg enthousiast. Het was dan ook even slikken toen eerder dit jaar bleek dat het bedrijf inbreuk maakte op Apple-patenten voor de meegeleverde MagSafe-stekker en daarom de verkoop moest staken.

Gelukkig is Hypermac nu terug met een slimme oplossing: in plaats van het meeleveren van een snoer met MagSafe-stekker word je geacht om zelf Apple’s airline adapter te kopen. Deze kan aangesloten worden op het accublok. Helaas is daarmee alles niet gezegd. Deze oplossing zorgt er namelijk weliswaar voor dat je Mac van stroom wordt voorzien uit de externe accu, maar het opladen van je interne accu kan nu niet meer.

HyperMac verklaart zelf op zoek te zijn naar een betere oplossing en ziet de airline-adapterfix dan ook als een tijdelijke oplossing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.