Statenweg
Statenweg Geruchten 7 december 2010

Gerucht: iPad 2 rolt eind februari uit fabriek

Als we Digitimes mogen geloven, dan zal de opvolger van de huidige iPad vanaf eind februari 2011 uit de fabriek rollen. Over 100 dagen zouden we het apparaat daadwerkelijk kunnen kopen.

Wederom zal Foxconn de productie op zich nemen. Het Chinese bedrijf is bezig met de bouw van nieuwe fabrieken in Chengdu, maar deze zijn nog niet helemaal klaar. Daardoor zal de iPad 2 net als zijn voorganger in Shenzen gebrabriceerd worden.

De verschillende toeleveranciers van onderdelen zouden al op de hoogte zijn gebracht van het productieschema. Qualcomm gaat de basebandchips leveren.

De initiele productie gaat 400 tot 600 duizend units opleveren. Dit is niet erg veel, maar voor klanten natuurlijk een reden om bij de introductie vroeg in de rij te gaan staan. Om van de oude voorraad af te komen, zal de productie van de huidige iPad gestaag afnemen naar 1,6 tot 1,8 miljoen units in januari en nog minder in februari.

Opvallend is dat volgens Digitimes de productie oorspronkelijk in januari gepland stond. Doordat de firmware van de nieuwe iPad nog niet uit de testfase is, moest Apple dit echter uitstellen. Dit duidt er mogelijk op dat Apple momenteel nieuwe features aan het testen is (een gyroscoop en FaceTime camera, zo klinken de geruchten).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gerucht: iPad 2 rolt eind februari uit fabriek
Sluiten