Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 4 december 2010

Geekbench brengt evolutie Mac-snelheid in kaart

De nieuwste iMac wordt door Apple standaard aangeprezen als ‘the fastest iMac ever’, een nieuwe MacBook Pro is altijd ‘the fastest notebook we ever made’ en de laatste Mac Pro krijgt zonder uitzondering de titel ‘fastest Mac ever’. Maar wat zegt die evolutie in snelheid nou eigenlijk? Hoeveel sneller is een nieuwe iMac ten opzichte van zijn voorganger, een MacBook of een Mac mini? Kortom; hoe meet jouw Mac zich in de survival of the fastest?

Geekbench probeert antwoord te geven op die vraag. Het programma licht je Mac door en kijkt daarbij naar de processor(s)- en RAM-snelheid. Aan de hand van die gegevens wordt een score berekent. Het spreekwoordelijke nulpunt hierbij is de meting van een 1,6 Ghz. PowerMac G5, die van Geekbench 1000 punten krijgt.

Je eigen score wordt toegevoegd aan een overzicht waarop te zien is hoe hoog jouw Mac in de rangorde van snelheid staat en dat levert soms interessante resultaten op. Zo blijkt een Mac mini uit 2010 sneller te zijn dan een iMac uit 2008, scoort een nieuwe iMac beter dan een Mac Pro van vorig jaar en is de nieuwe 13 inch MacBook Air flink sneller dan een vier jaar oude 17 inch MacBook Pro.

Geekbench geeft zelf aan dat deze score geen volledig beeld geeft van van je Mac. Zo wordt performance van grafische kaarten niet meegerekend. Toch blijft het leuk om te zien hoe je nieuwe Mac zich meet met krachtpatsers uit het verleden. De applicatie is gratis te downloaden in 32-bit modus. Wie de 64-bit-versie wil hebben, betaalt $12,95. Welke score haalt jouw Mac?

Via Cult of Mac

Reageer op artikel:
Geekbench brengt evolutie Mac-snelheid in kaart
Sluiten