Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 6 december 2010
Leestijd: 1 minuut

De transparante oorsprong van de iMac

Wie denkt dat de allereerste iMac helemaal ontsproten is aan het brein van Jonathan Ive heeft het mis. De transparante iMac uit 1998 heeft namelijk een verre oom die stamt uit 1987, vijf jaar voordat Ive bij Apple kwam werken. Deze speciale editie van de Macintosh SE had namelijk ook een transparante behuizing.

Er zijn slechts 20 transparante behuizingen gemaakt, waarvan er 10 daadwerkelijk geassembleerd zijn tot een volwaardige SE. Ze waren speciaal gemaakt voor het ontwikkelteam van de Mac om de layout van de ingewanden goed te kunnen bekijken. Uiteindelijk heeft de projectleider ze als beloning geschonken aan 10 hardwerkende teamleden.

Afgelopen zaterdag stond één van deze 10 op eBay voor het schappelijke prijsje van 25.000 dollar. Inmiddels is de veiling afgelopen en is jouw kans daarmee verkeken om de voorloper van de iMac te bezitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De transparante oorsprong van de iMac
Sluiten