Compact USB-toetsenbord verdwijnt

Door: Koen van Tongeren - 8 reacties

Soms kom je als doorgewinterde OMT-redacteur een nieuwtje tegen dat eigenlijk te klein is om noemenswaardig te zijn, letterlijk. Vandaag was dat de ontdekking van AppleInsider dat Apple stiekem het compacte USB-toetsenbord uit de Amerikaanse online store heeft gehaald.

Dit toetsenbordje leek in alles op zijn draadloze broer, met uitzondering van twee USB-poorten (en natuurlijk een USB-kabel). Het toetsenbord is in het eerste kwartaal van 2009 geïntroduceerd en was sindsdien een (gratis) optie bij de iMac en Mac Pro. Voor € 49,- kon je het compacte USB-toetsenbord los kopen.

In de Amerikaanse online store is elk bestaansbewijs van het kleintje vakkundig uitgewist. De Nederlandse winkel toont vooralsnog clementie want hier zijn de Amerikaanse Zwitserse, Franse, Zweedse, Britse, Italiaanse, Russische, Duitse, Portugese, Noorse, Spaanse, Deense Belgische en internationaal Engelse modellen nog leverbaar voor € 49,-, meestal binnen 24 uur.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Thomash

  Ik heb er nog een.. Tijden geleden nog voor geen 18 euro nieuw bij mailamac gekocht.. 50 euro is gek.

 • Profielfoto
  macpro

  Mooi. Nou nog het compacte draadloze toetsenbord uit het assortiment mikken en vervangen door het volledige toetsenbord in een draadloze variant.

  Ik zal eens een lieve brief aan de kerstman sturen, want Steve luistert toch niet…

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Die dingen waren een hel toen. Ze moesten allemaal vervangen worden in de winkel, omdat niemand zo’n ding wilde bij z’n iMac;).

 • Profielfoto
  kristian8888

  Prima ontwikkeling.

 • Profielfoto
  myunclesmailman

  (…) want hier zijn de Amerikaanse Zwitserse, Franse, (…)

  Dit in tegenstelling tot de Amerikaans Vaticaanse.

 • Profielfoto
  janjaap

  Wat is er mis mee, ik vind m wel fijn met een touch pad ernaast..

 • Profielfoto
  Macteach

  Ik vond de ‘kleine’ perfect als je er een Wacom naast heb liggen, beter tegen de RSI omdat je minder bewegingen hoeft te maken, met een groot toetsenbord hangt je arm toch wel erg naar rechts op een Wacom…

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik heb de Thaise versie. Leuk om te hebben. Voor dagelijks gebruik vind ik het uitgebreide exemplaar een stuk prettiger.