Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 17 december 2010
Leestijd: 1 minuut

Namaak-iPhone 5 al klaar

Kort na uitkomst van een nieuw model iPhone kan je er bijna zeker van zijn dat ergens in het Chinese achterland een fabriek overuren draait om een telefoon te maken die er sprekend op lijkt. Het gebeurde bij de eerste generatie, de 3G, de 3GS én de iPhone 4. Maar nu maken de Chinezen wel erg bont: de iPhone 5 is al nagemaakt, nog voor die überhaupt gesignaleerd is.

De telefoon heeft kenmerken van de iPhone 4, maar is aan de voor- en achterkant afgerond, wat weer meer aan de iPhone 3G(S) doet denken. Net als de meeste namaak-iPhones heeft de telefoon een aantal eigenschappen waar sommige iPhonegebruiker van dromen, zoals dual-SIM’s, een verwisselbare batterij en een SD-cardslot.

Uiteraard draait de namaak-iPhone geen iOS, maar een (hoe kan het ook anders) knockoff. Mocht je er één willen kopen, verwacht dan ook niet veel meer dan een goedkoop gebouwde telefoon die er hoogstwaarschijnlijk heel anders uitziet dan wat Steve volgend jaar voor ons in petto heeft. Misschien is het enig interessante aan de telefoon dat ‘ie minder dan € 100,- kost (al moet je ’em dan wel zelf in China kopen).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Namaak-iPhone 5 al klaar
Sluiten