Statenweg
Statenweg Nieuws 5 december 2010

Architect Norman Foster werkt aan futuristische Apple-campus

Omdat de huidige campus van Apple in Cupertino te klein is geworden voor het alsmaar groeiende bedrijf, werd vorige maand de voormalige campus van HP (zo’n 40 hectare) in dezelfde plaats aangekocht voor $300 miljoen.

Maar wat zijn Apple’s plannen met deze lap grond? Volgens het Spaanstalige elEconomista neemt de Britse architect Norman Foster de leiding over het ontwerp van de nieuwe campus. De plannen worden nu al omschreven als revolutionair.

Centraal thema binnen het project is duurzaamheid. Het plan is om de nieuwe campus zo te ontwerpen dat de CO2-uitstoot tot een minumum beperkt wordt. Auto’s worden zo veel mogelijk geweerd en tussen de huidige en de nieuwe campus komt een ondergronds netwerk van tunnels. Ook wordt er gebruik gemaakt van duurzame energiebronnen.

De afdelingen engineering en r&d, kortom de broedplaatsen van toekomstige Apple-producten, zouden een multifunctioneel karakter krijgen en voorzien worden van de allermodernste uitrusting.

Eveneens van Foster’s hand is het project Masdar in Abu Dhabi, dat beschouwd wordt als de eerste stad in de wereld zonder auto’s en emissies. De architect zou al maanden in het diepste geheim werken aan de opdracht van Apple, dat door de krant omschreven wordt als Apple City.

Bron Macstories

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Architect Norman Foster werkt aan futuristische Apple-campus
Sluiten