Statenweg
Statenweg Nieuws 2 december 2010
Leestijd: 1 minuut

Apple patenteert LightPeak ‘hub’

Al eerder schreven we op OMT over LightPeak. Deze snelle optische verbinding om (rand)apparatuur te verbinden zal op den duur alle huidige connectors zoals USB en DVI kunnen vervangen.

En dat scheelt veel ruimte. Als het niet meer nodig is om al die verschillende poorten in te bouwen, kunnen de volgende generatie Macs nog platter, dunner en lichter worden dan hun voorgangers.

Natuurlijk zal het even duren voordat alle randaparatuur overweg kan met LightPeak. Om niet te hoeven wachten totdat de rest van de wereld is overgestapt, lijkt Apple naar een oplossing te zoeken (patent) waarbij aansluitingen voor Ethernet, USB en DVI geintegreerd zijn in de power adapter.

Het MagSafe-stekkertje voor je laptop zorgt dan niet alleen voor de voeding, maar eveneens voor de optische verbinding tussen de Mac en de hub waarop de randaparatuur is aangesloten. Het gevolg hiervan is dat er slechts één stekkertje nodig is.

Is dit toekomstmuziek? Volgens geruchten hoeven we niet lang meer te wachten en zal Apple al in 2011 de eerste Macs met LightPeak uitrusten. Deze patentaanvraag kan gezien worden als een bevestiging dat Apple werkt aan toepassingen voor de techniek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple patenteert LightPeak ‘hub’
Sluiten