Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 18 november 2010
Leestijd: 1 minuut

[update] Wozniak: Apple had in 2004 al een ‘iPhone’

Steve Wozniak was de afgelopen twee dagen in het land om een verhaaltje te houden op Meet the Future in Den Haag. Een stuiterende Alexander Klöpping had de eer hem eergister op te halen van Schiphol. In een interview met de Telegraaf laat Wozniak vandaag en passant wat inside information los.

Zo blijkt Apple in 2004 al een telefoon te hebben ontwikkeld met een “Japans bedrijf”. Steve Jobs miste blijkbaar de x-factor, want de telefoon heeft het niet gehaald. Wozniak: “Apple was tevreden over de kwaliteit maar wilde iets waarmee het de wereld kon verbazen. Als Apple met een nieuw product komt, moet dat ook echt baanbrekend zijn.”

De strijd tussen iOS en Android vergelijkt Wozniak met het verschil tussen Apple en Windows. Android is voor de massa, iOS biedt kwaliteit. “De Apple-telefoon heeft heel weinig zwakke punten. Echte klachten en problemen zijn er niet. Als het gaat om kwaliteit, is de iPhone leidend. Apple heeft de richting aangegeven voor de hele wereld. Android-telefoons hebben meer mogelijkheden.”

[update] De Telegraaf maakt z’n naam als ‘kwaliteitskrant’ waar. Engadget vond de berichtgeving raar en heeft navraag gedaan bij Steve. Steve zegt verkeerd geciteerd te zijn. Z’n verweer vind je hier.

One More Thing interviewde Steve Wozniak in 2008 tijdens MacWorld:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.