[update] Wozniak: Apple had in 2004 al een ‘iPhone’

Door: Lucas Raggers - 13 reacties

Steve Wozniak was de afgelopen twee dagen in het land om een verhaaltje te houden op Meet the Future in Den Haag. Een stuiterende Alexander Klöpping had de eer hem eergister op te halen van Schiphol. In een interview met de Telegraaf laat Wozniak vandaag en passant wat inside information los.

Zo blijkt Apple in 2004 al een telefoon te hebben ontwikkeld met een “Japans bedrijf”. Steve Jobs miste blijkbaar de x-factor, want de telefoon heeft het niet gehaald. Wozniak: “Apple was tevreden over de kwaliteit maar wilde iets waarmee het de wereld kon verbazen. Als Apple met een nieuw product komt, moet dat ook echt baanbrekend zijn.”

De strijd tussen iOS en Android vergelijkt Wozniak met het verschil tussen Apple en Windows. Android is voor de massa, iOS biedt kwaliteit. “De Apple-telefoon heeft heel weinig zwakke punten. Echte klachten en problemen zijn er niet. Als het gaat om kwaliteit, is de iPhone leidend. Apple heeft de richting aangegeven voor de hele wereld. Android-telefoons hebben meer mogelijkheden.”

[update] De Telegraaf maakt z’n naam als ‘kwaliteitskrant’ waar. Engadget vond de berichtgeving raar en heeft navraag gedaan bij Steve. Steve zegt verkeerd geciteerd te zijn. Z’n verweer vind je hier.

One More Thing interviewde Steve Wozniak in 2008 tijdens MacWorld:

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  krisp

  Hoe kan deze goede man dat weten? Hij werkt al sinds 1987 niet meer bij Apple…

 • Profielfoto
  Petje

  @krisp
  Dan weet jij zeker ook niet dat Wozniak voor eigen gebruik, elk nieuw stukje hard en software voor de rest van zijn leven gratis krijgt van Apple.
  Toch koopt Wozniak er aardig op los en heeft hij geregeld contact met zijn mede Steve.

 • Profielfoto
  Bor

  Hoe kan deze goede man dat weten? Hij werkt al sinds 1987 niet meer bij Apple…

  Feitelijk onjuist. Hij werkt er formeel nog wel en krijgt ook (weinig) betaald, al verricht hij geen werkzaamheden voor het bedrijf.

 • Profielfoto
  KingChaos

  Hoe zit het dan precies?

 • Profielfoto
  lEl

  Hoe kan deze goede man dat weten? Hij werkt al sinds 1987 niet meer bij Apple…

  hij had al een iPad 3G voordat hij beschikbaar was…

 • Profielfoto
  Hessel89

  ‘De Apple-telefoon heeft heel weinig zwakke punten. Echte klachten en problemen zijn er niet. Als het gaat om kwaliteit, is de iPhone leidend.’

  riiiiight…

 • Profielfoto
  Doede

  Als niet iPhone bezitter doet de opmerking “riiiiight….” mij vermoeden dat de iPhone een slechte kwaliteit heeft. Verklaar u nader.

 • Profielfoto
  spacefreek

  iPhone heeft anders nog altijd de ‘highest customer satisfaction rate’ en in verhouding de minste reparaties.. Leuk detail overigens: de iPhone reparaties waar ik persoonlijk van heb gehoord heeft in 3 van de 4 gevallen alcohol een leidende rol gespeeld (waaronder bij mij):grin:
  Prima interview btw:D

 • Profielfoto
  iSponge

  Bewijst maar weer wat een ruk krant de telegraaf is..

 • Profielfoto
  1984
 • Profielfoto
  Yannes

  Wat is de Televaag toch een geweldige krant…

 • Profielfoto
  francisbacon

  Telegraaf heeft het artikel niet eens even aangepast…maar ja… het is de telegraaf maar

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Wees maar blij dat die ‘bel-iPod’ niet is doorgegaan. Wat een rukding was dat geworden met een bediening met een clickweel.