Vrij Nederland binnenkort op de iPad

Door: Koen van Tongeren - 6 reacties

Terwijl Steve Jobs en Rupert Murdoch snode plannen smeden om een nieuwe iPad-krant te beginnen hebben in Nederland de bestaande dag- en weekbladen de iPad al lang omarmt. De Volkskrant, Trouw (beiden vooralsnog iPhone-Apps), Telegraaf, NRC, NRC Next en het Financieel Dagblad zijn er al te vinden via een eigen App en dankzij AKO’s MagWorld is een keur aan Nederlandstalige tijdschriften te vinden. Binnenkort komt er een nieuwe ster aan dit mediafirmament: Vrij Nederland.

Hoofdredacteur van Vrij Nederland Frits van Exter heeft het nieuws via Twitter bekendgemaakt. Veel informatie is er daarmee nog niet los gekomen. In ieder geval zou de App voor het kerstnummer van het opinieweekblad online moeten zijn. Hoe duur de iPad-versie van Vrij Nederland gaat worden is niet bekend, maar volgens Van Exter krijgen abonnees een ‘grote korting’.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  error

  De Volkskrant komt over een week of 2/3 met een iPad app. De Persgroep is momenteel bezig met de ontwikkeling van een achttal applicaties voor haar ‘merken’. De apps zullen in eerste instantie flink leunen tegen de papieren krant. Aansluitend gaat de Persgroep starten met de ontwikkeling van iPad/tablet applicaties die specifiek zijn bedoeld voor deze hardware en veel verder weg zullen staan van de ‘oude media’. Dit liet de Belgische uitgever recentelijk weten tijdens het eerste iPad Event in Amsterdam.

  Bright liet tijdens een zeer slordige presentatie ook wat screenshots zien van hun toekomstige applicatie. Geen idee wanneer die in de app store te vinden is. Zal wel ergens in 2011 worden.

 • Profielfoto
  Oldekamp

  Dagblad van het noorden heeft ook een iPhone app.
  dvhn.nl is de naam van de app!

 • Profielfoto
  w1mster

  Terwijl Steve Jobs en Rupert Murdoch snode plannen smeden om een nieuwe iPad-krant te beginnen hebben in Nederland de bestaande dag- en weekbladen de iPad al lang omarmt.

  Ik denk dat waar Jobs en Murdoch meekomen ver af staat van de verdigitaliseerde versies die de NL’se uitgevers nu maken voor iPad (en iPhone). Een krant digitaal aanbieden is wat anders dan een digitale krant.

 • Profielfoto
  Fraser

  Hoe duur de iPad-versie van Vrij Nederland gaat worden is niet bekend,

  Hoe duur iets gaat worden of wat iets gaat kosten?
  Klinkt veel vriendelijker, toch?!

 • Profielfoto
  NTG

  Verkeerd logo. Dit is tegenwoordig het logo van Vrij Nederland:

  Elsevier zit trouwens ook al op iOS

 • Profielfoto
  Bor

  Vrij Nederland is cool. Ik kijk er naar uit.