Updates voor Boot Camp, Safari en MacBook firmware

Door: Koen van Tongeren - 19 reacties

Er zijn vandaag drie software updates uitgekomen voor gebruikers van Safari 5, BootCamp of een 13 inch MacBook of MacBook Pro.┬áDe update van Safari bevat een aantal bugfixes en zou een stuk stabieler moeten draaien dan de huidige vorige versie. Versie 3.2 van Boot Camp fixt bugs en zorgt voor compatibiliteit in Windows van de ATI-Radeon HD 5870 grafische kaart, Apple’s USB ethernet adapter en de externe SuperDrive van de MacBook Air. Er is een 32 bit en een 64 bit-versie van de update. Tot slot is er nog een firmware-update uitgekomen voor de MacBook en 13 inch MacBook Pro. Deze moet een bug verhelpen die een paarse gloed liet zien op een aangesloten extern beeldscherm.

De updates zijn, zoals altijd, te vinden in de Software updater op je Mac of via de website van Apple.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Vinhelper

  De update van Safari bevat een aantal bugfixes en zou een stuk stabieler moeten draaien dan de [s]huidige[/s] vorige versie.

  Typfoutje.:wink:

  Ik denk dat de firmware-update alleen voor de wat nieuwere MacBooks is? Op een early 2008 MacBook white namelijk laatst nog 1 gehad, en nu is er geen update.

 • Profielfoto
  syltheboy

  Vanmiddag als ik weer thuis ben maar eens even kijken.

 • Profielfoto
  Warudin

  @ Vinhelper, is sowieso geen typfoutje, dat is een verkeerde aanslag op het toetsenbord.
  Het is daarnaast ook geen foute zin aangezien het duidelijk gaat om de versie die nu nog op het systeem van velen staat, de huidige versie dus.

  Voor mij alleen een update voor Safari, niet veel bijzonders dus.

 • Profielfoto
  martinbats

  voor mij ook alleen safari. dus updates voor macbook alleen voor de alu versie?

 • Profielfoto
  Oldekamp

  Bij mij alle 3 de updates. (13″ mid-2010 MBP)
  Ik vond Safari aardig vaak even hangen, hoop dat het beter is nu!:P

 • Profielfoto
  djmathijs

  Ik hoop dat met deze update mijn safari niet zo vaak meer crasht.

 • Profielfoto
  Sc-cal

  Hier enkel de Macbook update, de Safari update heb ik al van gisteren.

 • Profielfoto
  MadDonna

  Hij verliep vlek en loos

 • Profielfoto
  ElsR

  Is er ook een update van BootCamp voor alu iMacs (2007/2009) en de alu MacBookAir 1e generatie? Kan het zowel bij MacOSX 10.6 als Windows XP niet vinden.
  Op de website van Apple zie ik alleen een update voor MacBook Pro ….

 • Profielfoto
  Reimzter

  Voor degenen die problemen hebben met Safari.. Dit is echt niet nodig hoor. Download gewoon clicktoflash en je ziet Safari’s performance omhoog schieten!:D

 • Profielfoto
  ElsR

  Al gevonden in support.apple.com/downloads Wel weer een gezoek in Windows XP of het de 32 of 64 bit versie is ……..

 • Profielfoto
  Bj1990

  Ik kan de “beeldscherm update” niet installeren, als ik de macbook pro herstart begint de led indicator te knipperen en krijg ik een luide toon te horen en herstart mijn macbook pro enkele keren om vervolgens weer op te starten echt vaag…. weet iemand misschien hoe dat komt?

 • Profielfoto
  bommels

  @Bj1990 Da’s omdat er ook een firmware update bij zat – iets ingrijpender dan gewoon een software update. Het feit dat je mac ‘tuuuut’ zegt en dan 2x opnieuw opstart voordat alles weer normaal is wijst erop dat je firmware update prima is verlopen.

 • Profielfoto
  Bj1990

  @Bommels, nee juist niet hij wil de update steeds opnieuw installeren .

 • Profielfoto
  campzzz

  @ Bj1990: Ik heb hetzelfde probleem als u. De update lukt maar als ik software-update kies dan komt de update steeds opnieuw terug. De installatie verloopt telkens prima maar ik heb de update ondertussen al 3 keer geïnstalleerd en het blijft zich maar herhalen. Iemand dat ons kan helpen? Alvast bedankt

 • Profielfoto
  Yosemite

  Yes, met deze update is Safari weer bruikbaar geworden doordat de auto aanvul functie in de adresbalk weer correct werkt en url’s aanvult i.p.v. titels van pagina’s uit je bookmarks en history.

 • Profielfoto
  leovanh

  @BJ 1990 & @campzzz

  @Bommels
  hetzelfde verschijnsel hiero. Nog nooit eerder zoiets meegemaakt. Klopt het werkelijk wat jij zegt?

 • Profielfoto
  leovanh

  @BJ 1990 & @campzzz
  @Bommels

  Oplossing !
  Je MacBook (Pro) moet voor deze update per se aangesloten zijn op het lichtnet. Dus een volle batterij is niet voldoende.
  Het beepje is omdat het een firmware updat is zoals Bommes al meldde.

 • Profielfoto
  bommels

  …ah, OK. Mijn MBP hing inderdaad aan het snoer toen ik de update installeerde. Ik denk dat dit gedaan is om er zeker van te zijn dat je firmware update helemaal uitgevoerd wordt. Een firmware update is een beetje een risico, als hij niet helemaal wordt uitgevoerd (bijv. omdat net de batterij leeg is ofzo) kan de computer niet erg veel meer, en zul je naar de appleboer moeten….