Jens
Jens Nieuws 25 november 2010
Leestijd: 1 minuut

Steve wil geen Jobs-pop

Herinneren jullie ons artikel nog over de Steve Jobs verzamelpop? Je weet wel, het popje dat een exact kopie is van de boss himself, inclusief zwarte sweater met rolkraag, Levis 502 jeans, ronde brilletje, New Balance sneakers en Apple sokkel?

Het leuke hebbeding is twee keer zo groot als een iPhone 4 en iets kleiner dan een iPad. De kostprijs bedraagt 80 dollar en is alleen online verkrijgbaar. Op het moment van onze publicatie over het popje waren er nog slechts 151 exemplaren beschikbaar. Eén dag later waren ze allemaal uitverkocht. Althans in theorie. Spijtig genoeg zal geen enkele koper het leuke gadget ontvangen.

Micgadget, maker van het verzamelgadget, liet ons namelijk weten dat Steve en zijn leger advocaten iets minder enthousiast op het bericht reageerden. Chris Chang, de drijvende kracht achter de website, kreeg van Apple Inc. namelijk het volgende bericht:

Unauthorized use of a person’s name and/or likeness constitutes a violation of California Civil Code Section 3344, which prohibits the use of any person’s name, photograph or likeness in a product without that person’s prior consent…

… wat zoveel betekent als: stop met de verkoop en de marketing van het product, want het is tegen de Apple copyright en handelsmerk regels.

Verder wist Chris Chang ons nog te vertellen dat hij een oplossing aan het uitwerken is voor alle gedupeerden. Aan Steve Jobs gaf hij alvast een gouden raad: “Verkoop bij al je iPhone 4 toestellen een popje, zo zijn de gefrustreerde fans tevreden en ben ik van mijn stock verlost”.

Was jij één van de (on)gelukkigen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steve wil geen Jobs-pop
Sluiten