PCWorld: op Apple kun je bouwen

Door: Lucas Raggers - 11 reacties

Een nieuwe dag, een nieuw onderzoek. Met de hand geselecteerd door de OMT redactie. Ditmaal testen we de duurzaamheid van onze digitale apparaten. Niet alleen van Apple, maar ook die van Asus, Toshiba, MSI, Sony, Samsung, Acer, HP, Lenovo, Alienware, Compaq, Dell en Gateway. Welk gadget doorstaat de tand des tijds het beste?

PC World ging grondig te werk en putte voor haar oordeel uit maar liefst 79.000 oordelen van consumenten, vergaard via uitputtende enquêtes. Kortgezegd zijn dit de conclusies: Apple stijgt ver uit boven de rest als het gaat om betrouwbaarheid. Asus, Brother en Canon doen het goed. Dell en HP scoren bijzonder slecht. Laatste conclusie: laptops zijn betrouwbaarder dan voorheen en zorgen voor minder problemen dan desktops.

Op slechts 1 punt scoort Apple ‘gemiddeld’ en dat heeft alles te maken met antennagate aan de ene kant en het regelmatig terugkerende fenomeen van defecte componenten bij laptops aan de andere kant. Maar dit mag de pret niet drukken.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Maverick9898

  Nice!

 • Profielfoto
  JIK

  Dit horen we natuurlijk graag:)

 • Profielfoto
  ronald

  beetje vreemde conclusie:

  Apple stijgt ver uit boven de rest als het gaat om betrouwbaarheid.
  Op slecht 1 punt scoort Apple ‘gemiddeld’ en dat heeft alles te maken met antennagate aan de ene kant en het regelmatig terugkerende fenomeen van defecte componenten bij laptops aan de andere kant.

  Hoge betrouwbaarheid maar vaak defecte componenten?

  Dat staat diametraal op elkaar lijkt mij.

  Hoe moet het dan wel niet met de andere leverancier producten zijn gesteld?

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  dit wisten wij (Apple gebruikers) natuurlijk al lang,
  mag ook wel voor t geld wat je voor zo’n oerdegelijk product neertelt;)

 • Profielfoto
  7836

  Oh jee. Statistiek…

  Elk onderzoek met conclusies ‘boven gemiddeld’ en ‘onder gemiddeld’ is waardeloos zonder dat je weet wat het gemiddelde is, hoe het berekend is en wat de spreiding was.

  Een score van 3 is als het gemiddelde 3,0001 is dus onder het gemiddelde. Maar wat zegt dat dan?

  En moet je die cijfers eigenlijk niet ook afzetten tegen de verkochte aantallen om werkelijke gemiddelde storingscijfers te krijgen?

  Dus een uitspraak “Dell en HP scoren bijzonder slecht.” als ze onder het gemiddelde (in dit onderzoek) scoren is een tendentieuze uitspraak….

  (En ik heb hier een iBook en een HP notebook en raad eens welk apparaat nu al drie keer defect geweest is?)

 • Profielfoto
  ErikBruinsma

  @Ernst

  Dat iemand dit moet uitleggen, als 1 iemand je verteld dat de wereld plat is geloof je dat toch ook niet direct. De echte boodschap is eerder dat tegen alle andere merken Apple het bovengemiddeld doet.

 • Profielfoto
  knrd

  Kon het plaatje niet iets groter? Valt moeilijk te lezen zo.. :slant:

 • Profielfoto
  bugboy

  Vreemd genoeg kun je heel tevreden zijn met een product dat vaak storingen vertoond. Kijk maar naar de grote schare Alfa-rijders (met name vroeger) die de storingen voor lief namen. Apple liefhebbers zijn vaak fanboys en vergeten de ellende graag.

  Ik heb zelf diverse Apple apparaten. Het meeste werkt prima, maar gemiddeld genomen gaat het net zo vaak kapot als andere grote merken.

 • Profielfoto
  Hessel89

  op een apple kun je bouwen… : ‘ )

  dan is het wel heeel toevallig dat ik op zn minst 5 personen uit mijn directe omgeving ken die stuk voor stuk gezeik met defecte apple computers hebben gehad. en dan reken ik mezelf niet eens mee.. die ff 2299,- in de prullenbak kon gooien aan een defecte MBP. plus een hele zooi aan verloren tijd.

  maar ik snap dat ze het gemiddelde rekenen.. dan hou ik het op ‘toeval’ :sick:

 • Profielfoto
  thegame1512

  De reden waarom ik sinds een maand een MacBook Air heb.

  Acers komen kapot uit de doos en de supermarktlaptops zijn na een jaar ook problemen mee. De accu is kapot of het geluid doet het niet meer.

  Hopelijk blijft mn Apple langer leven (ik ga trouwens altijd netjes om met mijn laptops, maar ik gebruik ze gewoon meer dan 10 uur per dag.)