Opvolger Visual Hub tijdelijk gratis

Door: Koen van Tongeren - 22 reacties

Twee jaar geleden ging één van de beste videoconverter tools voor de Mac ter ziele: Visual Hub. Met dit programma kon videomateriaal van vrijwel elk formaat naar vrijwel elk ander formaat geconverteerd worden. Wie z’n gedownloade films op z’n iPhone of Apple TV wou bekijken kon niet zonder dit programma.

De leemte die Visual Hub’s vertrek achterliet is niet meer gevuld, tot nu toe. Met de introductie van MacX Video Converter is er eindelijk weer een veelzijdig en eenvoudige videoconversieprogramma beschikbaar voor de Mac. Nog mooier: het programma is tot 15 november gratis te downloaden!

Met MacX Video Converter Pro kunnen bijna alle soorten videoformaten vertaald worden naar bijvoorbeeld Flash, Windows Media Video of MPEG-4, zowel in SD als HD kwaliteit. Het programma kent ook de speciale exportsettings voor bijvoorbeeld Apple hardware, PSP, XBOX 360 en BlackBerry. Ook kan het programma audio exporteren naar MP3’s. Dat is een unicum op de Mac want zonder externe plugins kan alleen iTunes dit klusje met een omweg klaren.

Wie direct video’s van DVD’s wil rippen en converteren kan gebruik maken van Handbrake, maar wie tegen problemen aanloopt met regiocodes en extra beveiligingen (bijvoorbeeld bij Disney DVD’s), kan DVD Ripper Pro van MacX overwegen. Dit programma kan Disney’s beveilging, CSS encryptie en Sony’s ARccOS beveiliging omzeilen. In combinatie met Video Converter Pro kan je daarmee elk formaat de baas.

Zoals gezegd is Video Converter Pro tijdelijk gratis te downloaden. De gratis versie kent alle functies van het programma, maar is in de toekomst niet te updaten. Voor DVD Ripper Pro moet $39,95 neergeteld worden. Een pakket met beide programma’s (inclusief gratis updates van Video Converter) kost $49,95.

Daarmee is er eindelijk een goed alternatief op de markt voor Visual Hub en tijdelijk zelfs voor de zelfde prijs. Grijp die kans!

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  iTommie11

  iVideo Converter is ook goed.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Nice, ik heb VisualHUB nog maar ik krijg mijn serial niet meer geactiveerd. Eens downloaden!

 • Profielfoto
  voor een apple en een ei

  Ik gebruik het gratis Evom. Werkt goed en is een klein programmaatje, dus licht om te draaien en gemakkelijk te gebruiken.
  Desalniettemin ga ik toch eens voor de lol dat MacX Video Converter downloaden, het is toch gratis.

  EDIT: Heb het gedownload en de interface is echt prut. Totaal geen Mac-interface. Hebben ze ooit van de Apple Human Interface Guidelines gehoord?

 • Profielfoto
  Jeffry

  Okay dus het is hier wel mogelijk om adviezen te geven om Disney’s beveiliging te omzeilen, maar zodra er iets gezegd wordt over het illegaal downloaden van Leopard moet er een slotje op.

  Dat is gewoon meten met twee maten heren…

 • Profielfoto
  Vinhelper

  @Jeffry: toch zit er een duidelijk verschil tussen.

  DVD’s mag je voor eigen gebruik rippen, Leopard krijg je op een grijze DVD meegeleverd die je gewoon niet kwijt moet raken. Het is dus nooit nodig om Mac OS X te downloaden als je al een Mac hebt.

 • Profielfoto
  Richard74

  Ik gebruik de Elgato Turbo .264 HD, werkt het snelst. En dan met Submerge de ondertitels erin plaatsen.

 • Profielfoto
  Mac Niels

  Eventjes een vraag om zeker te zijn dat ik dit achteraf niet als een misgelopen kans ervaar: Indien je enkel films wil converteren zodat deze op een iphone afspeelbaar zijn, is quicktime player dan niet voldoende? Of heeft dit programma nog andere voordelen indien je enkel deze functie gebruikt?

  Dank bij voorbaat

 • Profielfoto
  pnnkroon

  @ voor een apple en een ei: Die interface is inderdaad super prut,

  maar de YouTube feature is wel tof.

 • Profielfoto
  Jeffry

  @Vinhelper: Tja was het juridisch ook niet zo dat downloaden mag, maar verspreiden niet… En gebruiken ook niet in geval van software, maar als we het daar dan gewoon niet over hebben, kunnen we het wel over het downloaden hebben. Toch redelijk vergelijkbaar lijkt me.

 • Profielfoto
  R-Flow

  Mijn god wat een vormgeving van de interface zeg… Dit is dus precies de reden waarom ik geen Windows meer gebruik…

 • Profielfoto
  koenvisser

  Ik hou Toast wel, die is ook eenvoudig.:)

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik gebruik het gratis Evom. Werkt goed en is een klein programmaatje, dus licht om te draaien en gemakkelijk te gebruiken.

  Ik denk dat deze tip een stuk beter is, gebruikte al RipIt van dezelfde maker.
  Thanks!

 • Profielfoto
  pascal75

  hij blijft bij grote bestanden steeds vastlopen…
  de bedoeling is goed, maar ik blijf bij visual hub of redux

 • Profielfoto
  Kleintje

  Tja. Wat doet Evom wel? Net geprobeerd en binnen 1 miliseconde gaf ie al foutmelding.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Wat is dit lelijk zeg. Wel een aanrader: RipIt

 • Profielfoto
  Type-R

  HandBrake kan dit ook allemaal

 • Profielfoto
  Kleintje

  Handbrake hangt bij mij altijd. Wat ik ook doe. Net weer laatste versie gedwonload en ben qua OSX redelijk bij + alle updates en heb een dikke Mac Pro. Maar werken…. ho maar:(

 • Profielfoto
  sedikit

  Eerlijk gezegd word ik onderhand een beetje ziek van de iPhone-terreur.
  Want in het programma, houdt de “Profile Setting” alleen maar rekening met die iPhone. Aan mijn hola! Misschien dat de redactie in haar vergalopperend enthousiasme, rekening zou kunnen houden met het feit dat er ook nog iPhone-loze wezens op deze aardkloot rondlopen. Het is een programma, met veel bombarie, dat niet bruikbaar is voor een “doodgewone” iMac. Het venster is overigens onbeschaamd gejat van de WinX HD Video Converter for Mac (en wij mogen niet over illegale software praten!).Ik houd het bij de onvolprezen VisualHub!

  De Mac Video Converter:

  De WinX HD Video Converter for Mac:

 • Profielfoto
  niels

  Bij het zien van de screenshots snel de download geannuleerd. Sinds Handbrake ook gewoon alle videobestanden kan openen (gewoon na het klikken op Source naar een AVI, MKV of whatever bestand bladeren) is er geen andere converter meer nodig.

  Kortom. MacX Video Converter is te laat.

 • Profielfoto
  Sascha

  Handbrake kan ook beveiligde dvd’s omzetten. Daarvoor moet je enkel ook VLC-player installeren (dezelfde bit-versie zoals Handbrake (32 of 64). En anders eerst rippen met Mac The Ripper ofzo.

  Tevens heb ik ook nog ReduxEncoder geïnstalleerd.

  Gratis spul genoeg dus dat even veel kan en veel mooier is weergegeven.

 • Profielfoto
  SanderMichelsen

  Tja was het juridisch ook niet zo dat downloaden mag, maar verspreiden niet… En gebruiken ook niet in geval van software, maar als we het daar dan gewoon niet over hebben, kunnen we het wel over het downloaden hebben. Toch redelijk vergelijkbaar lijkt me.

  @Jeffrey: Downloaden voor persoonlijk gebruik mag inderdaad in Nederland, alleen… niet als het om software gaat (incl. PS/Wii/XBox games). Dus is het wel degelijk niet vergelijkbaar.

 • Profielfoto
  unSOUND

  44 dollar voor een Rip programma terwijl er meerdere ( bijna ) gratis alternatieven zijn ? En dan krijg je nog een interface die wel een kruising van Windows XP en OS X Jaguar met een foute skin.

  VisualHub doet het nog steeds perfect, Handbrake, ffmpegX en QuickTime Pro pakken de rest.