OMT’er ontwikkelt 3D op je iPhone

Door: Jan David Hanrath - 24 reacties

We wisten al dat er mooie dingen kunnen ontstaan in de OMT Community. Vandaag kwamen we weer wat moois tegen dat, door een recente aankondiging van Hasbro, vervroegd bekend is gemaakt.

OMT’er Dr. Maddox, in het echte leve bekend als Jean-Paul Leconte van SpreadtheWord, laat in het forum zien welk vergelijkbaar, maar mooier product hij samen met Henk “3G Juice” van Ess aan het ontwikkelen is en vraagt naar onze mening en ideeën.

Met de Viewmaster-achtige adapter wordt je iPhone een goedkope 3D viewer, waarvoor een waslijst aan applicaties denkbaar is. Vooral in combinatie met de bewegingssensoren die in de iPhone lijken de mogelijkheden eindeloos.

OMT adviseert daarom om de My3D van Hasbro even links te laten liggen en te wachten totdat Dr. Maddox z’n ei uitgebroed heeft, want het concept en de uitwerking zien er zeer veel belovend uit!

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  Vinhelper

  Leuk dat dit even op de voorpagina gezet wordt!:thumbsup:

  Zet ‘m op, Dr. Maddox, je komt er wel.:wink:

 • Profielfoto
  iDaan98

  VEEET!

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  A match made in heaven!

 • Profielfoto
  rl88

  Ziet er echt goed uit! Hoop dat het in de winkels komt.

 • Profielfoto
  Dagaloni

  Vet!!

 • Profielfoto
  koenvisser

  nee dankje.

 • Profielfoto
  Max14

  Idee: (bevestiging voor) een hoofdband(/helm), zodat je de kijker niet vast hoeft te houden. Zo kun je in je kamer gewoon rondlopen en gamen. Of een filmpje kijken op de bank (in 3D).

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  ik zie de commercials al, met bijgeleverde bluetooth-handcontrollers met bewegingsmeter door de woonkamer monsters verslaan, in een 3D omgeving, waarin je alle kanten op kunt kijken door simpelweg je hoofd te draaien.

  als het er komt ben ik verkocht!!

  SUCCES Dr.Maddox!!

 • Profielfoto
  rdesign

  Een film kijken doe ik toch liever in Full HD hoor, Max.
  Maar dit concept is geweldig verder! Succes, maddox.

 • Profielfoto
  Bosdavid

  Ziet er tof uit!
  En qua full-hd; als je een full-hd film afspeelt op een iPhone of iPod Touch met rettina scherm en bekijkt ‘m via deze installatie, dan is het beeld voor je ogen toch gigantisch?, of in ieder geval groot genoeg. (zegt een leek)
  Goed, de beleving is natuurlijk lang niet hetzelfde als in een bioscoop en of het comfortabel kijkt, is natuurlijk maar de vraag. Maar het is zeker interessant!
  Laat ‘m meteen even met Brian May (de gitarist van Queen en al jaren overtuigd Mac-gebruiker) bedenken; die wil vast z’n boek over 19e eeuwse stereoscopie op een voor deze bril bruikbare manier uitbrengen…

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Bedankt OMT voor de vermelding en de leuke reacties van iedereen! We gaan ons best doen om er een mooi product van te maken. We houden jullie op de hoogte!

 • Profielfoto
  strigoi

  Technologisch echt schitterend, alleen zet ik nog de nodige vraagtekens bij het gebruiksgemak. Want om een (speel)film onderweg of thuis door middel van zo’n , met alle respect, ‘verrekijker’ te bekijken voor een uurtje of 2 vraagt toch het nodige uithoudingsvermogen van de kijker.. Hoe dan ook heel veel succes!

 • Profielfoto
  Piels

  Respect Maddox, keep on going!
  Tof dat je de community laat meekijken en denken, laat je niet daardoor teveel remmen / afleiden. Good luck.

 • Profielfoto
  Mac-@

  Super goed! Ik ben benieuwd naar de resultaten, weer zo’n: “Waarom bedenk ik dit zelf niet” moment;)

 • Profielfoto
  kx22

  Ziet er leuk uit, veel mooier dan die van Hasbro!
  Alleen kunnen jullie dit ontwikkelen voor minder dan 20 euro? Want voor verkoop kan je ook niet ver boven de 40 euro zitten als Hasbro maar 30 dollar ervoor vraagt.
  Zoiets is leuk voor 1 keer, maar om nou een hele film met zo een verrekijker te kijken vind ik wel ver gaan. Je krijgt niet alleen vermoeide ogen, maar ook armen!

 • Profielfoto
  juliantomoriati

  + 1 voor Dr. maddox. Lijkt me geweldig met spelletjes. Ik ben benieuwd.

 • Profielfoto
  JohnDillinger

  (knip) in een 3D omgeving, waarin je alle kanten op kunt kijken door simpelweg je hoofd te draaien.

  Dan heb je het beeld van de camera nodig, anders zie je zelf niet waar je blijft. Dat is echt niet te doen, omdat de camera zich niet gecentreerd op het toestel bevind. Dus je hebt wel het idee of je alles goed ziet dan, maar waar je op het beeld denkt dat je net om die vaas heen loopt kun je er in werkelijkheid keihard tegenaan knallen omdat het beeld te veel naar links zit. Opzich een leuk idee, maar ik ben bang dat het met deze uitvinding niet gaat werken.

  Maar eigenlijk had je dit natuurlijk helemaal niet moeten roepen op OMT. Wat je noemt is er op die manier nog niet, dus je hebt iets nieuws bedacht voor de gaming markt. Ik zeg: werk uit en verdien miljoenen!:-P

 • Profielfoto
  Friedhelm

  Ik zag dat je 2 beeldjes op de iPhone gebruikt net als, inderdaad, in een viewmaster.
  Maar waarom doe je dat? Is het niet eenvoudiger om met 2 gekleurde lenzen het hele scherm te gebruiken?

  Om 3D films op te nemen met je iPhone zou je aan de ongebruikte achterkant nog een kleine toevoeging kunnen maken zodat je met 1 iPhone camera 3D films kan opnemen. Ontwerp kun je vast wel zelf verzinnen, anders mail maar.

  Succes ermee!

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Bedankt voor je feedback Friedhelm! Het 3d effect van stereoscopie dmv twee beelden is sterker dan de anaglyph techniek. Daarbij geeft een ‘gesloten omgeving’ veel meer mogelijkheden voor virtual reality toepassingen. Het is technisch onmogelijk om uit één positie twee stereo beelden te fotograferen of filmen.

  Om nog even terug te komen op het comfort van een film kijken:
  Het is, net als bij de viewmaster, niet de bedoeling dat je uren lang gebruik maakt van het apparaat. Het is natuurlijk wel mogelijk om korte films te bekijken maar de drempel moet laag blijven omdat het een fun product is en de toepassing ongeschikt is voor lang gebruik.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het artikel is te beknopt om er veel van te begrijpen. Jammer om alleen via een link naar het forum te gaan, waar het wel met foto’s en duidelijke tekeningen goed wordt uitgelegd: ik zou het slimmer vinden het forum artikel HIER op de frontpage te plaatsen. Daar is het belangrijk genoeg voor. Het is een goede vondst!

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Dank je wel MacAanZee. Ik stond al op het punt om je te verwijzen naar het forum.:)

 • Profielfoto
  Double_UK

  Fantastisch, Dr. Maddox!

  Zelf ben ik een fervente 3D enthousiast en maak al sinds een jaar al m’n foto’s en video’s in 3D (met m’n handige Fujifilm W1 3D camera) opdat ik deze opnamen ‘later’ kan laten zien aan mensen in stereo.
  Maar ‘later’ is blijkbaar al een beetje ‘nu’ aan het worden.

  Omdat anaglyph inderdaad lang niet zo mooi is en voorlopig heel weinig mensen een 3D televisie hebben, kijk ik hier met veel enthousiasme naar uit.

  Vraagje. Komt er ook versie voor de iPad, nu je toch bezig bent? ;-P

 • Profielfoto
  Friedhelm

  Nog een korte opmerking dan wat betreft 3D filmen met een enkele cameralens.
  De truc is natuurlijk 2 beeld ingangen op de achterkant van de viewmaster die naast elkaar worden geprojecteerd op een klein scherm vlak voor de cameralens. De camera neemt zodoende (via een tussenlens) in een keer twee beelden op.

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  Ik hoop echt dat het een donderend succes wordt Maddox en 3G juice! Maar hopen dat er genoeg apps voor worden gemaakt. Of ga je die zelf ook ontwikkelen?