OMT wedstrijd: je leukste office prank

Door: Jan David Hanrath - 27 reacties

Vanaf volgende week is de nieuwe versie van Microsoft Office, Office for Mac 2011 officieel in Nederland en België verkrijgbaar. Een heugelijk feit natuurlijk, maar ja… Office, kantoor, op Jiskefet’s Debiteuren Crediteuren na vaak niet de meest humorvolle setting.

Een goede reden voor ons om samen met Microsoft het kantoorwereldje op te schudden door een leuke wedstrijd uit te schrijven voor alle OMT’ers: Je leukste office prank.

Maak een filmpje, foto of beschrijf hoe jij je collega of collega’s in de maling neemt en win mooie prijzen.

Prijzen

De eerste prijs bestaat uit twee prijzen: Een Xbox 360 met Kinect, de nieuwste add-on die je lichaamsbewegingen volgt, en Microsoft Office for Mac 2011 editie voor Thuisgebruik en Zelfstandigen. De tweede prijs is Office for Mac 2011 editie voor Thuisgebruik en Zelfstandigen en de derde prijs is Office for Mac 2011 editie voor Thuisgebruik en Studenten.

Inzenden

De wedstrijd loopt precies één week. Dat betekent dat je tot donderdagavond 11 november 23.59 uur kunt inzenden. Zet je filmpje of foto’s ergens op internet en e-mail ons de link. Kleine foto’s en beschrijvingen kunnen ook gemaild worden: reactie@onemorething.nl onder vermelding van ‘office prank’.

Voorwaarden

 • De prank moet zelf bedacht en uitgevoerd zijn
 • Potentiële winnaars kunnen gevraagd worden om de echtheid van hun prank te bewijzen
 • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd
 • Medewerkers van One More Thing en Microsoft zijn van deelname uitgesloten

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  Knurfty

  Gaaf! Dus als ik een Kinect win moet ik er nog een Xbox360 bij kopen:grin:

 • Profielfoto
  Vinhelper

  Haha, een vervolg op de iPodwedstrijd.

  Een gat in de markt, dit.:razz:

 • Profielfoto
  Jan David Hanrath

  @ Knurfty Nee hoor, die Xbox360 krijg je er natuurlijk bij…

 • Profielfoto
  Donnie Darko

  Het wordt alleen maar beter, op een Mac site een Microsoft doos winnen.:lol:

 • Profielfoto
  Dennissimeau

  @Donnie:grin: +1 xD

 • Profielfoto
  Reimzter

  Ja, hallo! Medewerkers van OneMoreThing én Microsoft zijn uitgesloten. Welke zot werkt nou bij beide bedrijven. :s Kan je net zo goed stellen dat niemand wordt uitgesloten.

  Sent from my iPhone

 • Profielfoto
  Volkie

  Ja, hallo! Medewerkers van OneMoreThing én Microsoft zijn uitgesloten. Welke zot werkt nou bij beide bedrijven. :s Kan je net zo goed stellen dat niemand wordt uitgesloten.

  Sent from my iPhone

  ;-) Kan ik toch mee doen!

 • Profielfoto
  juliantomoriati

  @Donnie Darko,

  Hahaha idd, maar het is wel het beste wat Microsoft heeft uitgebracht. Ik ben in ieder geval erg tevreden met die doos hahaha.

 • Profielfoto
  yesn95

  hoezo hoogverraad;)

 • Profielfoto
  Donnie Darko

  Of kan ik de Kinect Jailbreaken voor mijn PS3:nerd:

 • Profielfoto
  juliantomoriati

  @ yesn95

  Beetje wel hè? :innocent:

 • Profielfoto
  iFlorens

  Mooie prijzen, wel een beetje apart dat dit te winnen valt op een Apple site maar mij hoor je niet klagen, maarja ik kan niet meedoen want ik heb geen collega’s :’D

 • Profielfoto
  Freeek

  Ik heb ook geen collega’s. Wel een beetje raar om een office versie voor zelfstandige weg te geven bij een wedstrijd waar je een collega moet foppen.

  Heb een geweldig idee maar ik mis een collega.

 • Profielfoto
  Niels G.

  kheb dat office pakket ook
  kvind iWork toch mooier

 • Profielfoto
  juliantomoriati

  Ik werk in een vliegtuig. Niet echt een office om te noemen.:sad:

 • Profielfoto
  Rickje

  Ik werk in een vliegtuig. Niet echt een office om te noemen.:sad:

  LOL!
  Ga jij eens een prank uithalen bij je collega naast je! :crazy:

 • Profielfoto
  Knurfty

  Alle perforators legen in een paraplu. Dat wil wel lukken met dit weer.:evil:

 • Profielfoto
  PSEArcher

  Nou dan, meedoen met de wijdstrijdkan ik niet… deze zijn niet zelf bedacht, maar misschien kunnen jullie alsnog ervan genieten:

  Alle dingen op de bureau van een collega met dubbelzijdig plakband vastplakken. En dan bedoel ik ook alles: post-its, pennen, telefoon, toetsenbord, mappen, koffiemok, etc.

  Onder Windows: Screenshot maken met de gebruikelijke programmas open en als achtergrond instellen. Op de desktop alle menu-icoontjes uitschakelen. Start-Menu uitschakelen en lachen maar… dreef al sommige collega’s tot wanhoop. Zelfs de hotline wist er geen raad mee:razz:

  Note: bij sommigen van de jongere collegae is het vaak al genoeg om naar DOS te switchen. “Nog nooit gezien dat, joh!”

  Muisbewegingen in de systeeminstellingen 180 graden draaien. Schuif je de muis naar boven gaat hij naar beneden.

  Als je het nog moeilijker wil maken: sommige graphic cards hebben ook de optie om de hele scherm om 180 graden te draaien zodat alles op z’n kop staat.

  Nog een leuke: maak een aantal copy’s van een paperclip en leg de bedrukte bladjes terug in de papierlade. De collega’s halen in het vervolg de hele kopieermachine uit elkaar om te kijken waar nu toch dat paperclipje vasthangt…

  Als jullie gebouw meerdere ingangen heeft: plak op elke deur een bordje met “gebruik andere deur a.u.b.” met pijlen die de slachtoffers rond het hele gebouw leiden… Infinity loop.:evil:

  Zelf ben ik in de “bel a.u.b. even Mevrouw Conny Veer terug op deze nummer” getrapt… natuurlijk een tuincenter.

  Of dat de collegae de toetsenbord en muis stekkers van mij en mijn tegenover verruilden. Dus beide doen het niet, maar als je nakijkt, zit de stekker er gewoon in. Lang moeten zoeken…

  Niet dat jullie denken ik heb niks te doen… dit zijn de verzamelde pranks die ik meegemaakt heb uit mijn tot nu toe 12 jarige carriere…

 • Profielfoto
  peebeenl

  Van de week hoorde ik ook een mooie voor iemand met een rommelig bureau; Mobiele telefoon aan achterzijde onder de tafel van plakken met tape (natuurlijk wel even de telefoon op de plakranden beschermen).
  Dan bellen …

 • Profielfoto
  JaNiintendo

  TEVEEL MICROSOFT PRIJZEN OP APPLE GERELATEERDE WEBSITE.:razz:

  p.s. Waarom wordt Office altijd verkocht, terwijl iWork veel mooier is?

 • Profielfoto
  ctxppc

  Ik werk in een vliegtuig. Niet echt een office om te noemen.:sad:

  De voorruit is de computer, het dashboard is het toetsenbord en de muis, je stoel is… je stoel, jouw collega is jouw copiloot (i.v.t.) en de centrale server is de automatische piloot (i.v.t.). Je hebt een kantoor!

 • Profielfoto
  PowerMac

  Omdat de hele wereld er mee werkt?
  Effe een Numbers spreadsheet naar een ander sturen en de helft doet het niet (als ze het al open krijgen), zelfde voor Pages vs. Word.

  Het gaat niet om mooier, maar om compatibiliteit: dat blijft nu eenmaal een raar ding.

 • Profielfoto
  Sv@1995

  Mijn inzending Macbook aan de wandel laat even weten wat jullie er van vinden.

 • Profielfoto
  Neptunus

  Inderdaad, voor mij eigen dingetjes gebruik ik altijd iWork, maar als ik met een of meerdere werkgroepgenoten iets moet maken voor mijn studie maak ik het altijd in Office. Ik had eens voor de gein een Keynote-presentatie geconverteerd naar Powerpoint en kwam er tijdens de presentatie achter dat er geen hout meer van klopte. Best gênant. Alleen nog maar Office dus voor mij bij belangrijke dingen.

 • Profielfoto
  rdesign

  Ik vind de UI van Office echt slecht. Werkt niet prettig. En aangezien iWork exports nog wel eens willen falen op een PC, gebruik ik maar OpenOffice. Helaas heb ik een éénmans-bedrijf, dus ik moet mezelf maar eens in de maling nemen.:smile:

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Eén van de redenen om zelfstandig ondernemer te worden was juist de ‘office prank’.

  Mijn hemel, na tien jaar in loondienst beginnen je hersencellen werkelijk één voor één af te sterven. Alle dommigheid was al wel een keer voorbij gekomen.

  Dat is natuurlijk de enige manier om je door de sleur van alledag heen te helpen, dat begrijp ik ook wel. Maar echt leuk is het zelden.

  Anyway… ik dank de Heer nog steeds op mijn blote knietjes dat ik al sinds de vroege jaren negentig die ellende niet meer hoef mee te maken.

  :grin:

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ik mis het deel van de uitslag..