Mark Kokos
Mark Kokos Geruchten 29 november 2010
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe MacBook Pro in 2011?

iPods, iPhones en vervolgens de iPad: het lijkt of Apple zich steeds verder verwijdert van haar core product, namelijk de Macintosh. Wat kunnen we in 2011 verwachten van Apple? En ik zeg verwachten, want bij een bedrijf als Apple weet je het nooit zeker.

Volgens de laatste geruchten wordt er in 2011 een nieuwe MacBook Pro geïntroduceerd met Light Peak. Light Peak wordt gezien als de nieuwe standaard voor het aansluiten van randapparatuur en vervangt hiermee huidige standaarden als USB, DisplayPort en HDMI.

Groot voordeel van Light Peak is dat het meerdere protocollen op hetzelfde moment aankan, door het gebruik van optische technologie. Met één aansluiting kan je dus in theorie een beeldscherm aansturen en je iPhone synchroniseren.

Andere geruchten rondom de nieuwe MacBook Pro zijn dat hij standaard wordt uitgerust met een een SSD van 512 Gb, geen optisch station heeft en rond de $1.999,- gaat kosten. Als dit allemaal waar is, krijgen we over enkele maanden dus Macbooks die langer meegaan, minder geluid produceren, lichter en energiezuiniger zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe MacBook Pro in 2011?
Sluiten