Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 17 november 2010

Mobistar zuigt iPhones leeg

Een nieuw type micro-simkaart dat door de Belgische operator Mobistar in de iPhone 4 gebruikt wordt, blijkt voor narigheid te zorgen voor gebruikers. Hier kwam OMT’er Joachim onlangs achter. De simkaart bevat een aantal extra diensten die door Mobistar worden aangeboden, waaronder ‘Contact Save’. Hiermee worden de contactgegevens op je simkaart automatisch naar een server gestuurd, waardoor ze altijd bewaard blijven, ook als je je telefoon verliest.

Deze dienst is natuurlijk behoorlijk achterhaald, wie bewaart z’n contacten immers nog op een simkaart? Nog veel erger is het feit dat deze ‘service’ (waarvoor € 0,75 per synchronisatie voor moet worden betaald) funest is voor de batterijduur van je iPhone.

Joachim ontdekte het euvel toen zijn iPhone onlangs spontaan een melding gaf: ‘Automatische synchronisatie’ met een annuleer en accepteerknop er onder. Het scherm lichtte op voor deze melding, terwijl de iPhone gelockt was. Daardoor liep het accupercentage snel terug.

In de OMT community deed hij zijn beklag over de onduidelijkheid van de boodschap, het feit dat z’n batterij er onder te lijden had én de constatering dat de service van Mobistar niet uit te schakelen is. Met hulp van andere OMT’ers is in ieder geval achterhaald dat de speciale simkaarten van Mobistar de oorzaak zijn. Nu nog een oplossing om de dienst uit te schakelen. Wie helpt?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mobistar zuigt iPhones leeg
Sluiten