Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 2 november 2010
Leestijd: 1 minuut

Mac mini tot € 150,- goedkoper

Dat is nog eens goed nieuws op de dinsdagochtend! De Mac mini is zonder vooraankondiging opeens € 100 in prijs gedaald in de Online Apple Store. In plaats van € 799,- betaa; je nu nog maar € 699,- voor het 2,4 Ghz Core2Duo model met 2 GB RAM. De Mac mini server is zelfs nóg verder in prijs gedaald. Het 2,66 Ghz model met 4 GB RAM (en zonder optical drive) kost nu geen € 1149,- meer, maar € 999,-.

Het is onbekend wat de reden is voor de prijsverlagingen. Wellicht is geluisterd naar eerdere verontwaardiging over de véél hogere Europese prijzen. Tegelijkertijd bereiken ons berichten dat de Mac mini zoveel duurder was in Europa vanwege de nieuwe HDMI-poort. Die maakt van de mini een media-apparaat waardoor Europese auteursrechten-organisaties Apple een heffing zouden hebben opgelegd, net zoals dat gebeurt bij fabrikanten van televisies en DVD-spelers.

De prijsverlaging zou er dus op kunnen wijzen dat Apple heeft aangetoond dat de Mac mini geen DVD-speler maar een computer is waardoor de heffingen zijn opgeheven. Of Steve heeft gewoon last van vroegtijdige holiday spirit.

(met dank aan iedereen die deze tip heeft ingezonden)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mac mini tot € 150,- goedkoper
Sluiten