Statenweg
Statenweg Nieuws 4 november 2010

‘Mac in 2011 uitgerust met snelle optische verbinding’

Al een tijdje werkt Intel aan Light Peak, een optische techniek om apparaten op hoge snelheid met elkaar te verbinden. Apple toonde zich in 2009 zeer geinteresseerd in het initiatief. Het is dan ook niet vreemd om aan te nemen dat het bedrijf als een van de eersten de techniek zal omarmen.

Met Light Peak kunnen apparaten verbonden worden op een snelheid van 10Gbps. Dat maakt het mogelijk om een volledige Blu-Ray film over te zetten in slechts 30 seconden. In de toekomst kan zelfs een snelheid van 100Gbps behaald worden.

De optische bekabeling zou een alternatief kunnen zijn voor USB 3.0. Intel biedt daarvoor (nog) geen volledige ondersteuning. Dit is tevens een van de voornaamste redenen waarom Apple nog geen Mac heeft uitgebracht met USB 3.0.

Vandaag blijkt dat LightPeak mogelijk al begin 2011 klaargestoomd is voor de markt. Speculaties doen daardoor de ronde dat we begin volgend jaar eveneens de eerste Macs met deze snelle optische verbinding kunnen kopen. En als een schaap over de dam is, dan zullen ook andere grote spelers snel volgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Mac in 2011 uitgerust met snelle optische verbinding’
Sluiten