Statenweg
Statenweg Nieuws 30 november 2010

“Lieve Steve” over AirPlay

Wie vorige week iOS 4.2 geinstalleerd heeft op de iPad of iPhone, heeft vast al kennis gemaakt met AirPlay. Deze functie maakt het mogelijk om muziek, foto’s en video vanaf de draagbare apparaatjes te ‘streamen’ naar de Apple TV.

Zo kun je bijvoorbeeld een aflevering van je favoriete tv-serie die je onderweg aan het bekijken was bij thuiskomst in een handomdraai doorsturen naar het grote tv-scherm.

Omdat de verwachtingen rondom AirPlay hoog gespannen waren, klonk er enige teleurstelling toen bleek dat deze functionaliteit voor Safari en apps van derden beperkt bleef tot audio. Video is alleen mogelijk vanuit de standaard meegeleverde YouTube en iPod-app.

Een gebruiker van iOS 4.2 stoorde zich aan deze beperking en stuurde een e-mail naar Steve Jobs met de vraag of AirPlay deze mogelijkheden alsnog gaat ondersteunen. Al snel volgde een antwoord:

Yep, hope to add these features to Airplay in 2011.

Hoewel het altijd onduidelijk blijft of de mailtjes daadwerkelijk verstuurd worden door Apple’s CEO, is er reden temeer om wederom uit te kijken naar de volgende software-update voor iOS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
“Lieve Steve” over AirPlay
Sluiten