KPN en Hi maken prijzen iPhone bekend, verkoop start op 29 november

Door: Statenweg - 30 reacties

Na Vodafone hebben nu ook KPN en dochter Hi de abonnements- en toestelprijzen voor de iPhone bekendgemaakt.

Bij KPN kun je kiezen uit een viertal bundels. Voor de goedkoopste betaal je 32,50 euro per maand. Voor dat geld beschik je over 125 belminuten of 250 sms’jes. Wil je 1000 minuten per maand vrij kunnen bellen (of 2000 sms’jes kunnen versturen), dan betaal je bij KPN maandelijks 110 euro. Ook Hi biedt de keuze uit vier bundels, de prijzen zijn verder gelijk.

Net als Vodafone stelt KPN een datalimiet in. Voor het goedkoopste abonnementen is deze 500MB. De veelverbruikers krijgen de beschikking over 1000MB. KPN biedt echter een data verdubbelaar aan voor 5 euro per maand. Ook hebt je altijd gratis toegang tot de ruim 1000 KPN Hotspots in het land. T-Mobile blijft voor zover bekend gewoon onbeperkt internet aanbieden.

Ben je van plan een 1-jarig abonnement af te sluiten? Daarvoor kun je nu nog alleen bij Hi aankloppen. KPN maakt de toestelprijzen voor een 1-jarig abonnement binnenkort bekend. Voor een 2-jarig abonnement kun je zowel bij KPN als Hi terecht. Vodafone en T-Mobile bieden (sinds kort) allebei 1- en 2-jarige abonnementen aan.

Naast de prijzen en het datalimiet zijn er nog enkele verschillen tussen de aanbieders op het gebied van sms, internetsnelheid en de afhandeling van belminuten. KPN biedt een downloadsnelheid van 3.6Mb per seconden en een gratis SMS verdubbelaar (deze is al verwerkt in het aantal sms’jes zoals hierboven vermeld). Gesprekken worden per minuut verrekend en naar boven afgerond.

De toestelprijzen verschillen per abonnement(sduur). Voor een totaaloverzicht verwijzen we je door naar de websites van KPN en Hi. Lees ook het aanbod van Vodafone en T-Mobile nog eens na.

Eerder vandaag maakten KPN en Vodafone bekend dat zij op 29 november de iPhone in hun regulieren aanbod opnemen. Op die dag valt dus definitief het doek voor T-Mobile als exclusieve aanbieder van het toestel.

Reacties

30 reacties
 • Profielfoto
  Appletje Eitje

  Allemaal leuk en aardig, maar KPN met een datalimiet van 500 Mb (MAAR) en Voda met 1Gb lijkt mij toch echt te weinig….

  Wat verbruiken jullie per maand aan Mb’s????

 • Profielfoto
  liesebirdie

  Het doek valt voor T-Mobile en wat doen ze? Ze verhogen hun prijzen. Lekkere marktwerking dit. Wil de opvolger van onze Neelie Kroes hier aub naar kijken?

 • Profielfoto
  Neptunus

  Verschrikkelijke prijzen. Dit riekt echt naar kartelvorming.

 • Profielfoto
  iSponge

  Inderdaad.. ’t moet niet gekker worden.. die prijzen vind ik redelijk extreem en begin toch wel te twijfelen of m’n volgende mobiel wel een iPhone word of iets anders (wat iets betaalbaarder is)….

  ’t gaat niet de goede kant op zo op de een of andere manier……

 • Profielfoto
  Hanhart

  Wat een prijzen….:neutral:

 • Profielfoto
  Sciron

  Ben je van plan een 1-jarig abonnement af te sluiten? Daarvoor kun je nu nog alleen bij Hi aankloppen. KPN maakt de toestelprijzen voor een 1-jarig abonnement binnenkort bekend.

  Vodafone heeft ook gewoon 1jarige abonnementen.

 • Profielfoto
  Statenweg

  Meer concurrentie betekent in dit geval niet dat de prijzen gaan dalen.
  T-Mobile kon eerder een aantrekkelijk aanbod doen, omdat zij als exclusieve aanbieder verzekerd waren van klandizie en met de lage prijzen de kans zagen veel nieuwe klanten binnen te halen. Nu er meerdere aanbieders zijn, ontstaat een meer ‘normale’ marktsituatie met normale prijzen. KPN, T-Mobile en Vodafone zullen zeer goed naar elkaar kijken wat ze doen. Neemt niet weg dat met slechts drie aanbieders de concurrentie beperkt is. Het zou goed zijn als er meer aanbieders zouden zijn!

 • Profielfoto
  Statenweg

  @Sciron: T-Mobile ook sinds kort. In dit artikel gaat het echter vooral om KPN en dochter Hi.

 • Profielfoto
  RickDeRaaf

  terug in de tijd, DATABUNDELS :angry:
  boycotten

 • Profielfoto
  wwgnr

  Had net besloten een witte iphone te gaan kopen zodra die klaar is, maar als het zo blijft met die prijzen blijf ik nog wel even bij ‘BEN’.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Ik zit nu op 280 Mb dataverkeer per week. Moet er niet aan denken dat ik bij ieder mailtje, bij ieder youtube filmpje, bij iedere keer dat ik Safari opstart moet gaan nadenken… Ik blijf lekker bij T-Mobile.

 • Profielfoto
  prullenbak

  32,50 euro per maand. Voor dat geld beschik je over 125 belminuten of 250 sms’jes.

  OF!?!

  Dit is echt schandalig. Dat is 13 cent per smsje, of 26 cent per minuut.

  Bij t-mobile i-150 is het EN. Dus dan komt het beide neer op 10 cent. Lijkt me echt wel eerlijker. (alhoewel dat niet gunstig is als je veel smst en weinig belt, of andersom…)

  En dan die prijzen van de iPhone zelf!!! Dit is echt niet normaal…

  edit: Ik zie trouwens nu dat zelfs de prijs van de 3GS (bij t-mobile) HOGER is dan toen ik die (ruim 1,5 jaar geleden) kocht. Bij t-mobile zijn de prijzen dus ook veel hoger geworden…

  iPhone 3GS 16GB toen ik m kocht bij i-150 (30 p/m):
  99,-

  NU: 130,-

  iPhone 4 bij lancering, bij i-150 (als ik t me goed herinner?):
  170,-

  NU: 230

  Wazig.

 • Profielfoto
  Statenweg

  @Lucas Raggers: Heb jij in R’dam uberhaupt een goede internetverbinding via T-Mobile? Ik (erg vaak) niet.

 • Profielfoto
  Radioactivetoy

  1 woord: wat een geldklopperij allemaal zeg!

 • Profielfoto
  strigoi

  @Lucas Raggers: Heb jij in R\’dam uberhaupt een goede internetverbinding via T-Mobile? Ik (erg vaak) niet.

  Altijd goede verbinding in Rotterdam. De metro is een van de weinige plekken waar ik geen 3G maar wel 5 streepjes normale verbinding heb met T-Mobile. Wat ben ik blij dat ik m’n iPhone bij T-Mobile heb zeg, geen datalimiet, geen afronden van belminuten en belminuten EN smsjes. Bovendien kostte mijn iPhone ‘slechts’ €169.95, wat een prijzen!

 • Profielfoto
  koenvisser

  Nja, die databundels zijn ruimschoots voldoende.. ik heb 9,1gb download verbruikt en 800mb upload na 1,5 jaar. En hier zit ook gewoon wifi verbinding bij.
  Maargoed, alsnog een slechte zaak dat er weer bundels komen.

 • Profielfoto
  dpower717

  pff, dat wordt gewoon uit het buitenland halen, stukken goedkoper, neem dan wel een sim-only abbotje.

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Vind de prijzen wel meevallen. Hier in Amerika betaal je stukken meer. Bij de iphone en veel andere smartphones ben je verplicht een data plan erbij te nemen wat 29.90 dollar per maand kost. Plus de kosten van het goedkoopste plan kom je al gauw op 60 a 70 dollar per maand te zitten plus taxs.

 • Profielfoto
  jorismoen

  Blij dat ik niet gewacht heb op Vodafone en KPN abbo’s.. Ik heb nu via tmobile voor 20 euro per maand (190 minuten + onbeperkt internet), en hoefde maar 200 euro te betalen voor mijn 16 GB iPhone 4. Gespreid over 2 jaar betaal ik dus 680 euro, terwijl het goedkoopste abbo van KPN 1020 euro kost!

 • Profielfoto
  patrick68

  Snap ik iets niet? Ik heb in september een 3Gs in Antwerpen simlock vrij aangeschaft. Bij KPN heb ik een personal sim-only 210 + surf en mail extra snel voor zo’n € 20,00 in de maand. Waarom zit er zo’n groot verschil tussen mijn abonnement en de speciale iPhone abonnementen van KPN?

 • Profielfoto
  Needler

  Nja, die databundels zijn ruimschoots voldoende.. ik heb 9,1gb download verbruikt en 800mb upload na 1,5 jaar. En hier zit ook gewoon wifi verbinding bij.
  Maargoed, alsnog een slechte zaak dat er weer bundels komen.

  Ik zit op 4,2 GB sinds ik mijn iPhone heb (net aan twee maanden). GRPS/3G only.

 • Profielfoto
  Sybren

  Meer concurrentie = meer prijsafspraken = hogere prijzen en data limieten

  Kan Youp dit punt gelijk ook even meenemen in zijn strijd tegen de telecom maffia?

 • Profielfoto
  thiemodelange

  KPN…. was dat niet dat bedrijf waarvan destijds de directeur, CEO, bestuursvoorzitter of whatever voor een titel, dat de iPhone een flop zou worden? zie ook: iphone nutteloos

  En nu durft datzelfde door de maffia geleide bedrijf dit soort onbeschofte prijzen te vragen voor een ‘nutteloos’ apparaat…

  I rest my case…

 • Profielfoto
  Sanne

  Wat een afzetterij! Ik heb een iPhone 4 (simlockvrij gewonnen) met een Vodafone abbo voor 13,95 per maand; 190 bel/sms + 1GB internet.

  En nu moeten mensen opeens rond de 30 euro per maand gaan betalen voor precies dezelfde hoeveelheid! Schande.

 • Profielfoto
  Beninho

  Gewoon niet kopen voor die prijzen.

  Los toestel kopen en een goedkoop abonnementje erbij nemen.

  Deze prijzen zijn echt schandalig hoog.

 • Profielfoto
  jf

  Snap ik iets niet? Ik heb in september een 3Gs in Antwerpen simlock vrij aangeschaft. Bij KPN heb ik een personal sim-only 210 + surf en mail extra snel voor zo\’n € 20,00 in de maand. Waarom zit er zo\’n groot verschil tussen mijn abonnement en de speciale iPhone abonnementen van KPN?

  Als je nu de prijs die je voor je iPhone hebt betaald – wat je bij had moeten betalen bij kpn deelt door 24 en bij je maandbedrag optelt, dan snap je misschien waar dat prijsverschil vandaan komt.

  Voor de rest: T-mobile heeft vooralsnog dus de meest gunstige abonnementsvormen, met onbeperkt internet en smsjes én belminuten ipv smsjes óf belminuten. Anderzijds heeft T-mobile de toestelprijzen net flink verhoogd en moet ik eerlijk zeggen dat ik met kpn het en der toch wat beter bereik heb dan met t-mobile.

 • Profielfoto
  MrHammond

  Ik betaal 20 frank per maand (zo’n €15) voor 100 MB, verder moet ik voor alles betalen, bellen, SMS’en etc…
  Overigens doe ik het zeer ruim met die 100 MB, kost me meer dan een jaar om het op te gebruiken, maar ja, ik heb hier ook op veel plekken gewoon WiFi bereik via de universiteit: op stations, alle universiteitsgebouwen en op vele andere openbaren plekken…

 • Profielfoto
  Zakske

  Nederland was lange tijd zo ongeveer het goedkoopste land ter wereld voor de aankoop van een iPhone + abonnement. Nu raakt T-mobile de exclusiviteit kwijt, en is het tijd om de echte prijs aan de klant door te berekenen. Een iPhone 4 zonder abonnement kost overal ter wereld meer dan €600, dat moet hij in Nederland dus ook gaan opbrengen. Oh… en onbeperkt internet is inmiddels erg 2010, dus dat kun je ook vergeten.

 • Profielfoto
  juliantomoriati

  De iphone is internet. Zonder internet is het net of er heel wat geamputeerd wordt in mijn iPhone. Ik hoop daarom dat er altijd een provider blijft die onbeperkt internet aanbiedt zoals T Mobile nu doet.

  Ik gebruik het echt veel (kranten lezen, whatsapp, nieuwe apps downloaden, facebook etc) ik heb echt geen zin om na te denken of ik nog wel het internet op kan of dat ik bijna tegen mijn data limiet aanloop. Op het einde van de maand loop ik altijd tegen de 2,5 GB aan, dus dat is echt veel.

  Zolang T Mobile de huidige iPhone abbo’s blijft aanbieden, blijf ik klant bij ze.

 • Profielfoto
  Jacqie

  Hmmm, ik wil dus wel óf Vodafone óf Hi (vanwege het netwerk). Vind de tarieven en de snelheid van Vodafone een stuk aantrekkelijker.
  Wel vind ik de data-verdubbelaar van Hi weer een stuk interessanter. Met 2Gb moet ik het zéker kunnen redden;)
  Tuurlijk is het afwachten, maar zou er een kans zijn dat Vodafone ook nog met zoiets komt (als Blox)??