King of the docks?

Door: Rene Bouwmeester - 22 reacties

‘t Is niet altijd even eerlijk verdeeld in de wereld: waar je iPhone of iPod Touch bedeeld zijn met een schier eindeloze keuze aan luidsprekerdocks, komt de iPad er tot nu maar bekaaid vanaf. Niemand minder dan fabrikant van designhifi Bang & Olufsen heeft aangekondigd daar verandering in te brengen met de introductie van de BeoSound 8 — een fors uit de kluiten gewassen muziekspeler waarin je probleemloos je iPad kunt plaatsen.

Het apparaat is, zoals we van het merk gewend zijn, eigenzinnig vormgegeven en heeft twee woofers van 5 inch en twee tweeters van 3/4 inch. Een aantal DSP-instellingen zorgt ervoor dat het apparaat ook in de hoek of dichtbij de muur een fijn en evenwichtig geluid kan produceren.

Stilleven met BeoSound 8 en iPad. Ook verkrijgbaar in zwart.

Het dock biedt als gezegd ruimte aan je iPad, maar ook je iPhone of iPod Touch vinden er probleemloos een plekje. Geen zin om te docken? Geen probleem, want de BeoSound 8 heeft ook een normale line-in voor andere audiobronnen en een USB-aansluiting om je Mac of PC mee aan te sluiten.

Gelijktijdig met het apparaat wordt de BeoPlayer app voor iOS in de App Store geplaatst, die toegang geeft tot 20 online radiostations en wekkerradio-functionaliteit toevoegt. Voor muzikale veelvraten is er ook een betaalde versie (~€12,00) die het aantal stations uitbreidt tot 10.000.

Een kleine maar stijlvolle afstandsbediening maakt het feest compleet. B&O adepten die al meer apparatuur van het merk in huis hebben, kunnen de BeoSound ook met hun huidige afstandsbedieningen aansturen.

Vanzelfsprekend is men zelf nogal overtuigd van de kwaliteiten van het 4,25 kg. zware dock: “We geloven dat niets dat nu op de markt is kan tippen aan de geluidskwaliteit”, aldus het bedrijf. Klein struikelblok is wellicht de prijs: vanaf eind november wisselt de BeoSound 8 voor €980,00 van eigenaar.

Anderzijds — bij nader inzien kan die MacBook Air wellicht nog best een maandje wachten…

Meer informatie: bang-olufsen.com

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  spacefreek

  Flink aan de prijs, mag wel een heel mooi geluid uit komen..
  In ieder geval wel een mooi design:smile:

 • Profielfoto
  iCreatedTech

  Als die goedkoper was geweest had ik hem gekocht!

 • Profielfoto
  macses

  zit er AirPlay in, anders gemiste kans.

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Anderszijds — bij nader inzien kan die MacBook Air wellicht nog best een maandje wachten…

  Wat een gekke zin.

 • Profielfoto
  karel.me

  Ik vind hem lelijk.

 • Profielfoto
  Richard74

  Wat een lelijk ding zeg.

 • Profielfoto
  Vinhelper

  …ook een bepaalde versie (~€12,00) die het aantal…

  Nog een vreemde zin..:slant:

 • Profielfoto
  Yannes

  Lelijk en een ontzettend hoge prijs.

 • Profielfoto
  Heras

  “We geloven dat niets dat nu op de markt is kan tippen aan de geluidskwaliteit”

  Nu misschien niet, maar vroeger…

  filmpje

 • Profielfoto
  Heras
 • Profielfoto
  Afroman

  Bang & Olufsen flikt het hem weer hoor!

 • Profielfoto
  Marius1976

  Weer een hoop ruimte innemend stuk moderne rommel. Op die zelfde plaats had ook een prachtige Atari 800xl met 1050 diskdrive kunnen staan.

 • Profielfoto
  THX-1138

  is dat B & O nu nog niet ter ziele???

 • Profielfoto
  klaasb

  ik ga liever voor de zeppelin

 • Profielfoto
  iFlorens

  Aan de ene kant vind ik het een mooi ding, en aan de andere kant vind ik hem spuuglelijk. Net zon Hotwheel autootje maar dan in Dock stijl. Die prijs is echt niet normaal, maar toch heeft hij wel iets, ook wel een beetje een simplistische Apple stijl, maar toch past het ook weer niet bij Apple.

  Naja apart ding

 • Profielfoto
  juliantomoriati

  Als ik dit zie heb ik de neiging om op mijn knieën te gaan op de grond, dat apparaat pakken en “vroem vroem” te roepen. Het ziet er net uit als een speelgoedauto.

 • Profielfoto
  syltheboy

  Ik vind het apparaat er eigenlijk wel geinig uitzien. Vind hem alleen te duur. Dan koop ik liever en B&W Zeppelin.:wink:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind hem heel apart en mooi. Lekker eigenzinnig, zoals B&O altijd is. Ik vind het ook goed passen bij de Apple vormgeving – als het van aluminium is gemaakt tenminste. Dat wordt niet helemaal duidelijk. Dit merk kennende moet de geluidskwaliteit wel goed zijn. Al betaal je altijd wel extra voor het design….maar ja…dat zijn we hier allemaal wel gewend toch? Ik vind ‘m mooi en als ik het geld had, haalde ik er één in huis. Maar ja….het geldboompje leidt een zieltogend leven in de achtertuin….. En heeeee….wat ik me ineens realiseer is dat er lang geleden een Mac is vormgegeven door B&O! En wel de 20th Anniversary Mac (zie mijn avatar links) waar ik de trotse bezitter van ben. Dat was in 1995 de allereerste platte Mac met ingebouwd beeldscherm, B&O design en Bose speakers en aparte woofer.

 • Profielfoto
  kevinnke39

  WTF !! €980 voor zo’n schijtding, koop een audio kabel, plug die in je IPad en klaar

 • Profielfoto
  kevinnke39

  wil het wel hebben hoor ziet er wel geweldig uit

 • Profielfoto
  mymac

  Ik vind ‘m mooi, maar ik ben dan ook een B&O fan. Ach ja, dat kent iedereen hier wel als het over Apple producten gaat, toch? Ik ben nu wel benieuwd hoe hij klinkt, zeker ten opzichte van de Bose SD 10 en de Zeppelin van B&W.
  Het zou heel mooi zijn als hier AirPlay in zat, maar dat zit er helaas nog niet in.

 • Profielfoto
  JoostS

  Ik weet uit betrouwbare bron dat er volgende week woensdag 17 november een BeoSound 8 bij de B&O-dealer in Capelle aan den IJssel tijdelijk (1 dag) aanwezig zal zijn.
  Daar kan hij (of is het een zij?) door een ieder worden bekeken én natuurlijk worden beluisterd!
  Hij is in de week van 25 november pas echt leverbaar, en dan ook nog in beperkte mate, bij de B&O-dealers.