Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 3 november 2010
Leestijd: 1 minuut

iTunes previews naar 90 seconden

Apple is van plan om muziek-previews in de iTunes Store te verdrievoudigen in lengte: van 30 naar 90 seconden. Dat blijkt uit een brief die gestuurd is naar platenmaatschappijen. Volgens Apple kan er meer muziek verkocht worden door mensen langer voor niets te laten luisteren. De nieuwe lengte geldt alleen voor nummers die langer dan 2,5 minuut zijn.

Wanneer de langere previews in de iTunes Store verschijnen is niet bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat ze in eerste instantie alleen de Amerikaanse Store te vinden zullen zijn. In de brief wordt de maatschappijen geen optie geboden om te protesteren als ze het niet eens zijn met de langere previews. Door hun muziek niet uit de iTunes Store te halen stellen ze zich automatisch akkoord, zo meldt Apple.

Eerder dit jaar werd ook al gesproken over langere iTunes previews. Toen leek een licensieovereenkomst, of het gebrek daaraan, roet in het eten te gooien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iTunes previews naar 90 seconden
Sluiten