iPhone gebruikers zijn trouwe honden

Door: Lucas Raggers - 42 reacties

Een Duits onderzoek heeft uitgewezen dat 59% van de iPhone gebruikers bij zijn volgende telefoonaankoop wederom kiest voor een iPhone. Daarmee zijn iPhone gebruikers loyaler aan hun telefoon dan wie ook. Als een telefoon niet doet wat het adverteert of als verwachtingen niet waar worden gemaakt, dan verliest de telefoon haar betrouwbaarheid en zal een eigenaar sneller overstappen naar een ander merk.

Waar iPhone gebruikers het loyaalst zijn, kunnen gebruikers van Microsoft’s OS niet snel genoeg hun telefoon inruilen voor een ander. Slecht 21% blijft Microsoft trouw. Bij Symbian is dat 24% en bij Android 28%. De BlackBerry van RIM doet het na de iPhone nog het beste; 35% zal na het einde van het contract weer kiezen voor een BlackBerry.

Zijn iPhone gebruikers op OMT ook zo trouw aan hun iPhone? Of weet Android, RIM of Windows Phone je te verleiden?

Bron: AppleInsider

Reacties

42 reacties
 • Profielfoto
  istaartjes

  ik blijf mijn iphone 4 altijd trouw,
  maar volgend jaar weer de 5:wink:

 • Profielfoto
  iSponge

  Afhankelijk wat een nieuw toestel gaat kosten als ik m’n abo verleng volgend jaar.. Anders word het misschien wel een Palm Pre of Sony Ericsson ofzo..

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Dat betekent in ieder geval tevredenheid;). Ik vraag me af hoe je dat zo snel over Android kan zeggen: zo lang is het er toch nog niet?

 • Profielfoto
  --help

  Ik had een iPhone 2G, daarna een 2x een 3G (defect, dus een nieuwe gekocht) en nu een iPhone 4:) Denk dat ik best wel trouw ben eigenlijk ja!

 • Profielfoto
  Afroman

  Android veroverd wel de markt binnenkort.

 • Profielfoto
  nebilem

  Lucas je bent zelf een hond. Ik laat mij niet uitmaken voor een hond.

 • Profielfoto
  Rivanov

  Voor mij alleen nog maar een iPhone.

 • Profielfoto
  heartburn

  De iPhone is een redelijke telefoon, maar daarnaast nog zoveel meer dat ik eigenlijk niet meer zonder kan. E-mail, reizen plannen, openbaar vervoer uitzoeken, weerbericht, wandeling vastleggen, prima cameraatje: Het werkt allemaal en je hoeft er geen techneut voor te zijn. Heb eens een omruil Nokia gehad waar ik een uur lang heb geprobeerd e-mail in te stellen, waarna ik hem maar snel weer weg heb geborgen. Vreselijke interface. Nee ik begrijp wel waarom iPhone gebruikers voorlopig bij hun apparaatje willen blijven….

 • Profielfoto
  Ouistiti

  Nu mijn 3de iPhone, ik stap niet meer over zolang het zijn ding blijft doen

 • Profielfoto
  Undaunted

  Het lijkt er niet op dat er ook maar iets kan concurreren met de iPhone momenteel; als dat zo blijft, blijf ik de iPhone zeker trouw.

 • Profielfoto
  CPnieuws

  @Afroman
  Dat heeft het allang gedaan. Bovendien gaat het daar hier niet over.

 • Profielfoto
  puchelaar

  Als ik een volgend model kan betalen blijf ik de iPhone trouw. Heb nu een 3GS. Zou graag een 4 willen, maar dat kan Bruin voorlopig niet trekken:(

 • Profielfoto
  hitmanovoski

  tja mijn eerste iPhone is 3G en me tweede is iPhone 4 en ik ga nooit meer wat anders nemen en sinds 3 weken heb ik me eerste macbook pro na 15 jaar windows gebruiker vroeger nou ja paar jaar geleden zei ik ga nooit apple product gebruiken maar nu ben ik juist gebruiker en ben er tevreden
  zo lang apple z’n werk doe neem ik altijd iPhone en mac

 • Profielfoto
  sweek

  Ben ik de enige? Ik heb met een HTC Desire HD gespeeld en vind het eigenlijk een beter apparaat, wat je voor veel minder geld kan krijgen ook (gratis met goedkopere contracten).

 • Profielfoto
  Dagaloni

  Ik wacht lekker trouw tot mijn iPhone 5 uitkomt!:lol:

 • Profielfoto
  Shyos

  Ben ik de enige? Ik heb met een HTC Desire HD gespeeld en vind het eigenlijk een beter apparaat, wat je voor veel minder geld kan krijgen ook (gratis met goedkopere contracten).

  Nee dat ben je niet… je zit bij die overige 41% die waarschijnlijk voor een ander toestel kiezen.:confused:

 • Profielfoto
  Volkie

  Een beetje onzinnig onderzoek v.w.b. Windows Phone. De vorige versie (6.5) was niet echt een goed product en ook eigenlijk al jaren en jaren oud. Ben erg benieuwd naar dit onderzoek over 1 jaar als Windows Phone 7 alweer een tijdje bestaat. Als trouwen iPhone gebruiker ben ik enorm onder de indruk van deze telefoon.

 • Profielfoto
  Berend

  @sweek. De HTC Desire HD is opzich een mooi ding, alleen vind ik hem zelf wel erg groot tov andere telefoons. Ik heb net 15 minuten geleden mijn iPhone 4 ontvangen van Vodafone, na 3 jaar lang een iPhone 2G te hebben gehad, en ben weer net zo blij mee als toen.

 • Profielfoto
  Cea

  Mijn volgende zal geen iPhone meer zijn. Ik stap terug over naar Android.

 • Profielfoto
  Da Vinci

  Mijn volgende telefoon wordt zeker weer een iphone, al wacht ik wel op een volgende versie! Ik heb nu al een ruim jaar de 3Gs, ergens in juli/aug 2011 loopt m’n abonnement af…. Ik ga voor het nieuwe model dat nog over een tijdje moet uitkomen;)

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  ik ben erg tevreden met mijn huidige telefoon (Nokia 6700 Classic)
  maar ik zou alleen al voor het Retina Display een iPhone kopen, zodra mijn abonnement afloopt ga ik zeker een nieuwe iPhone aanschaffen. lijkt mij dat dat de opvolger van de iPhone 4 wordt…

 • Profielfoto
  SImmenga

  Absoluut weer een iPhone (5?) als ik m’n 3G straks in juli al weer 3 jaar heb!

 • Profielfoto
  Niels G.

  Ik was al langer aangetrokken tot iPhone en Mac, maar vond het altijd te duur spul. Bij mijn laatste contract voor een BB Bold gekozen, prima telefoontje opzich, stuk goedkoper dan iPhone en ik kon met veel vrienden pingen. Daarna na een beetje sparen een MBP gekocht en een iPod touch erbij gekregen, op een gegeven moment zat ik meer met me iPod touch te spelen dan met mijn BB. Toen die BB verkocht + de iPod en een losse iPhone 3GS aangeschaft 2ehands. Ben nu zeer blij met mijn iPhone en m’n volgende word ook zeker weer een iPhone!

 • Profielfoto
  markmulder1982

  iPhone 1, iPhone 3G, en nu de IPhone 4, volgende zal dus de iPhone 6? Zijn;)

 • Profielfoto
  ex-macfreak

  Heb ze allemaal gehad :

  2007 : 1° gen laten overkomen uit de VS. Na 3 dagen laten vallen :ftim: en scherm stuk. Dag nadien twee de laten komen.

  2008 : 3G

  2009 : 3GS

  2010 : 4 die absoluut stukken beter is dan de vorige versies. En zowat het mooiste design dat ik ook heb vastgehad. Minimalistisch en strak ontwerp !

  2011 : de volgende iPhone. Zonder enige twijfel…

 • Profielfoto
  plonserd

  Hier ook al de tweede iPhone (Iphone, iPhone 3Gs), en ook niet van plan om naar iets anders over te schakelen..
  De uitgebreide appstore (en vooral een paar apps die énkel voor iOs zijn uitgebracht, Hipstamatic, Propellerhead Rebirth,…) zijn de dingen die me ‘trouw doen blijven’ aan de iPhone.

 • Profielfoto
  Jeffry

  Ik ben een van die weinigen die is overgestapt naar Android (Desire)… eerlijk is eerlijk dat was best even wennen. Maar nadat ik het apparaat wat meer naar mijn hand heb gezet, bevalt hij toch goed. Een stuk sneller dan mijn 3G en gratis goede navigatie met fileondersteuning (werkt echt top). Verder goede sync met Exchange en gmail… enige dat ik mis is een zoekfunctie op Exchange server (op afstand).

  En het prijsverschil is ook niet mis, terwijl de iPhone 4 eigenlijk niet zo gek veel meer kan. Neemt niet weg dat de iPhone 4 iets degelijker aanvoelt, maar voor het prijsverschil is dat wel het minste dat je mag verwachten.

  Rekensommetje (vgl T-Mobile)
  Toestel gratis bij 35 euro abo is -169 (inmiddels zelfs 229) Z
  es maanden 15 euro minder per maand – 90
  Jaarcontract waardoor ik weer snel terug kan naar sim only voor een jaar of zo -15 x 12 = 180. Komt totaal toch op een 439 euro minder.

 • Profielfoto
  Treces

  Slecht onderzoek dit.. Android is een OS, geen mobiel zoals de iPhone.

 • Profielfoto
  MartijnA

  Je hebt natuurlijk ook buy in: ik heb een hele zwik apps aangeschaft, waaronder Navigon Europa. Dat maakt wisselen een stuk onaantrekkelijker!

  Overigens ben ik ook supertevreden over mijn iPhone 4 hoor.

 • Profielfoto
  iSpiXal

  Slecht onderzoek dit.. Android is een OS, geen mobiel zoals de iPhone.

  Als je een keer goed kijkt, zie je dat dit onderzoek ook gaat over OS’en. (en iPhone is de enige mobiele telefoon die op iOS draait…)

 • Profielfoto
  MrHammond

  Zeker weer een iPhone, gewoon de beste telefoon die ik tot nu toe gehad heb!:smile:

 • Profielfoto
  gsmaster

  Ik weet het niet… De prijsstijging met de introductie van de iPhone 4 was er voor mij te veel aan!
  Ben wel tevreden van mijn 3G, al hoewel dat hij traag aanvoelt voor een peperdure telefoon…
  Ik zou wel eens kijken bij htc… Zijn eerlijker met hun prijzen.

 • Profielfoto
  MACniffecent

  kan toch niets aan tippen man!:grin:

 • Profielfoto
  joetoe

  uiteraard weer een iPhone !! :grin:

 • Profielfoto
  bassmac

  Er is niks beters als een iPhone:smile:
  Maar die providers..:slant:

 • Profielfoto
  juliantomoriati

  De iPhone 4 is mijn derde iPhone (ik heb alleen de 3GS ovegeslagen) dus ik ben wel trouw.

  Ik hoor goede verhalen over android, maar ik denk dat android gebruikers toch meer voor het uiterlijk van het toestel kiezen, dan dat ze bewust voor het besturingssysteem kiezen.

  Bij de iPhone is het toch iets van beide, uiterlijk en besturingssysteem. een voordeel is ook dat als er iets niet naar behoren werkt op de iPhone, Apple toch altijd wel redelijk snel met een update aankomt, zodat problemen (meestal) software-matig verholpen kunnen worden.

  En oh ja, van een Blackberry snap ik echt helemaal niks hoe het werkt!

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  @juliantomoriati

  Bij Android heb ik nog nooit meegemaakt dat het niet goed werkt en dat er een update nodig is.. (had ik bij mijn iphone’s ook niet hoor)

  Ik heb een 3G en een 3Gs gehad, waren prima telefoons maar de 4 bood mij te weinig verandering dus maar een HTC Desire gekocht (bij abonnement, scheelt echt veel: 10 euro per maand + 180 euro die je voor de 4 moest bijbetalen + ik kreeg er een gratis Wii bij die ik voor 160 heb verkocht = 240 + 180 + 160 = 580 euro.

  beetje bijgelegd en ik had mijn Macbook:D

  (de provider speelde voor mij ook een rol trouwens met t-mobile had ik in huis nooit 3G, nu met Vodafone altijd HSDPA)

  Als de iPhone 5 wel weer heel wat anders is ga ik die zeker weer halen hoor:)

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Oh, en mensen die denken dat Android moeilijk is hebben het fout hoor:)

  echt multitasken is wel een groot voordeel van Android, voor de rest worden alle leuke/handige apps van de iPhone naar Android geport en die kan je nog simpel gratis vinden op Google ook.

  Ook komen er natuurlijk apps voor Android zelf.

  Live Wallpapers zijn ook wel geinig en de widgets niet te vergeten..

  Maar mijn Desire kan niet tippen aan het scherm van de iPhone hoor.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  NATUURLIJK na mijn huidige iPhone weer een iPhone van Apple. Zijn er ook nog iPhones van een ander merk dan?:)

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Was ik maar zo lenig… :’ )

 • Profielfoto
  ernst.

  Het enige wat mij dit zegt is dat iPhone gebruikers overgewaardeerde,zelfingenomen kudde volk zijn die een gadget achterna lopen die overpriced is en denken dat daarmee hun leven enigszins meer inhoud te geven.:nerd:
  De concurrenten bieden meer kwaliteit voor een lagere prijs..

 • Profielfoto
  ctxppc

  Eenmaal iPhone, altijd iPhone. Het leukste om op te merken valt is dat de iPhone een score van circa 25% hoger is dan de tweede en ook dat de iPhone de enige is waarvan 1 op 2 mensen het willen bewaren. Speciale getallen voor een speciale telefoon.:smile: