‘iPad richt pijlen op zakelijke markt’

Door: Statenweg - 8 reacties

CEO Greg Spierkel van Ingram Micro, een van de grootste distributeurs voor de iPad, stelt in een interview dat Apple hem de opdracht heeft gegeven om zich meer te gaan richten op de zakelijke markt.

“Hoewel de iPad oorspronkelijk is ontwikkeld voor de consument, blijkt het bedrijfsleven in toenemende mate geinteresseerd te zijn in het apparaat,” aldus Spierkel.

Omdat Apple niet zo veel ervaring heeft met de zakelijke markt, maakt het voor het onderhouden van contacten met zakelijke afnemers steeds vaker gebruik van externe distributeurs. Eerder nam Apple al een bedrijf in de arm dat service gaat verlenen aan ondernemingen en overheden die de iPad inzetten.

In het afgelopen kwartaal werden 4,19 miljoen iPads verkocht. Hoewel analisten meer hadden verwacht, ziet Apple een goede toekomst in het product. Volgens Apple heeft meer dan 65 procent van de Fortune 100-bedrijven de iPad al in huis gehaald of onderzoekt de mogelijkheden om dit te doen.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  sannie

  Het bedrijf waar ik werk heeft onlangs aan alle 200 medewerkers een 32 gb iPAd uitgedeeld. En het verbaast me hoeveel mensen (in mijn directe omgeving) hem ook zakelijk gebruiken.

 • Profielfoto
  martinbats

  @sanderzw:

  Is er nog een plekje in dat bedrijf vrij? :innocent:

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  Omdat Apple niet zo veel ervaring heeft met de zakelijke markt

  Macbook Pro, Xserve, Mac Pro, Final Cut Studio, Final Cut Server, Xsan etc…

 • Profielfoto
  KingChaos

  Wij hopen er ook op met kerst, maar ben bang dat het niet gaat gebeuren! Die krengen zijn duur!

 • Profielfoto
  Statenweg

  @iMacDonalds: dat gaat vooral over creatieve professionals, dit artikel gaat over corporate America, zoals McDonalds, UPS, GE, Lehman Brothers en kleiner natuurlijk.

 • Profielfoto
  Vince247

  @iMacDonalds:

  De producten die je noemt zijn toch meer voor de creatieve sector bedoelt? Ik zie geen business mannetje met final cut studio werken eerlijk gezegd.

 • Profielfoto
  Cube

  Jammer. Zie juist graag dat ze de creatieve markt wat meer pushen. Helaas we worden steeds meer commercieel.

 • Profielfoto
  iBartt

  zakelijk? ik vind die reclame met die gitaar app niet echt bepaald zakelijk:grin: