Statenweg
Statenweg Nieuws 29 november 2010

iPad en 11″ MacBook Air zeer gewild op Black Friday

Zoals je op OMT hebt kunnen volgen werd afgelopen vrijdag de aftrap gegeven voor de traditionele kerstinkoop. Dat betekende flinke kortingen op Macs, iPhone’s, iPods, iPads en accessoires.

Terwijl Amerika een halve dag vrij nam om eens flink te winkelrekken leeg te trekken, maakten marktonderzoekers overuren om dit shopgedrag in kaart te brengen. Daaruit kwam een aantal opvallende cijfers naar voren. Zo bleken de iPad en de gloednieuwe 11″ MacBook Air zeer gewild voor onder de kerstboom.

Gemiddeld werden per Apple Store in de VS elk uur 8,8 iPads verkocht. Opmerkelijke kanttekening daarbij is dat de tablet uit Cupertino vooral in trek is bij consumenten die normaal de Mac links laten liggen. Onderzoeker Gene Munster noemt de iPad daardoor “de Mac voor de massa”.

Volgens Deutsche Bank was de 11″ MacBook Air eveneens niet aan te slepen. Deze snelle en ultra-dunne notebook gaat over de toonbank voor nog geen duizend euro.

Toch klonk er lichte teleurstelling als het gaat om de andere modellen in het Mac-assortiment. Hiervan werden niet zoals vorig jaar 8,3 units per uur en per winkel verkocht, maar ‘slechts’ 8,2.

Reageer op artikel:
iPad en 11″ MacBook Air zeer gewild op Black Friday
Sluiten