Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 19 november 2010

iPad 2; de laatste geruchten

De iPad is nu een maand of 4 onder ons en dat kan maar één ding betekenen: er wordt in Cupertino, California hard gewerkt aan zijn opvolger. Voor de feestdagen hoeven we ’em niet te verwachten, maar zodra alle door Sint en Kerstman geschonken iPads zijn uitgepakt kan je er donder op zeggen dat de tweede generatie op de loer ligt.

De Digitimes zegt te weten dat de iPad 2 in het eerste kwartaal van 2011 uitkomt. De site citeert anonieme bronnen die tevens weten dat de bedrijven Ibiden, Tripod Technology en TTM Technologies door Apple gekozen zijn om de iPad 2 te gaan maken. De productie zou al in december starten.

Tegelijkertijd zeggen analisten in de VS te weten dat de nieuwe iPad een gecombineerde GSM en CDMA chip heeft. In tegenstelling tot het huidige (GSM) 3G model zou de nieuwe iPad daarmee op alle mobiele netwerken werken, ook in Japan, Zuid Korea en op het Amerikaanse Verizon-netwerk. Verder zou de iPad 2 een camera aan de voorkant hebben voor FaceTime-gesprekken én een nieuw, dunner unibody-design. Tegelijkertijd is er een patent opgedoken voor een supersterke, -lichte en -dunne carbon-fiber behuizing waar de nieuwe iPad ook van gebruik zou kunnen maken.

Verdwijnt de huidige iPad met dit nieuws van jouw verlanglijstje?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPad 2; de laatste geruchten
Sluiten