iPad 2; de laatste geruchten

Door: Koen van Tongeren - 30 reacties

De iPad is nu een maand of 4 onder ons en dat kan maar één ding betekenen: er wordt in Cupertino, California hard gewerkt aan zijn opvolger. Voor de feestdagen hoeven we ‘em niet te verwachten, maar zodra alle door Sint en Kerstman geschonken iPads zijn uitgepakt kan je er donder op zeggen dat de tweede generatie op de loer ligt.

De Digitimes zegt te weten dat de iPad 2 in het eerste kwartaal van 2011 uitkomt. De site citeert anonieme bronnen die tevens weten dat de bedrijven Ibiden, Tripod Technology en TTM Technologies door Apple gekozen zijn om de iPad 2 te gaan maken. De productie zou al in december starten.

Tegelijkertijd zeggen analisten in de VS te weten dat de nieuwe iPad een gecombineerde GSM en CDMA chip heeft. In tegenstelling tot het huidige (GSM) 3G model zou de nieuwe iPad daarmee op alle mobiele netwerken werken, ook in Japan, Zuid Korea en op het Amerikaanse Verizon-netwerk. Verder zou de iPad 2 een camera aan de voorkant hebben voor FaceTime-gesprekken én een nieuw, dunner unibody-design. Tegelijkertijd is er een patent opgedoken voor een supersterke, -lichte en -dunne carbon-fiber behuizing waar de nieuwe iPad ook van gebruik zou kunnen maken.

Verdwijnt de huidige iPad met dit nieuws van jouw verlanglijstje?

Reacties

30 reacties
 • Profielfoto
  iFlorens

  Voor Facetime gebruik ik mn iMac wel, ik vind hem al heel erg dun en zolang hij maar snel blijft ben ik super blij met mijn iPad:D

 • Profielfoto
  jelmerkoppelmans

  Ik hoop dat heeeeeeeeel erg dat er twee camera’s in zitten, dan koop ik ‘m zeker.

 • Profielfoto
  Arno

  Hij stond niet op m’n verlanglijstje, ik heb ‘m al, maar als ik ‘m niet zou hebben zou hij niet van m’n verlangslijstje verdwijnen. De geruchte specs zijn nu niet erg schokkend, helemaal niet voor in Nederland (vind het persoonlijk niet zo boeiend dat ‘ie het ook in Korea doet nu). Camera is leuk maar Facetime…hoeveel mensen gebruiken het nu werkelijk?

 • Profielfoto
  Hasoweh

  Verdwijnt de huidige iPad met dit nieuws van jouw verlanglijstje?

  Aah kak zit met kerst in NY what to do?

 • Profielfoto
  fzelders

  Ik betwijfel of door de release van een iPad2 met de specs zoals jullie hier noemen er erg veel iPad1s op de tweedehands markt zullen komen.
  Daarom kan ik me dus niet voorstellen dat Apple maar zo’n klein verschil tussen de twee modellen laat bestaan. Er zal echt veel meer nieuws in moeten zitten.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  CDMA chip standaard klinkt wel aantrekkelijk, GSM is toch kreupel in Amerika.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Leuk dat krijtbord er bij, koen;)

  Ik zit te twijfelen of ik als early adopter nu mijn iPad te koop dat zetten om over een tijdje de nieuwe te kopen, maar aan de andere kant geloof ik de geruchten ook weer niet… Het is nog zo een jong product.

  Even afwachten tot het allemaal wat dichterbij komt:)

 • Profielfoto
  iSponge

  Ik denk dat het wel een reden zou zijn om nog even met de aanschaf van de huidige versie te wachten, maarja, iedereen weet dat je zo’n beetje elk jaar wel een update kan verwachten, dus als de huidige aan je verwachtingen/eisen voldoet dan zou ‘k d’r gewoon voor gaan en niet wachten.
  .
  Hoop niet dat de iPad 2 net als bij de iPod in tig verschillende formaten en versies komt, Gewoon 1 wifi iPad en 1 3G iPad met verschillende opslag capaciteiten zoals het nu ook is. Maar dan natuurlijk met een upgrade in hardware (processor, ram, opslag capaciteit, etc.).

 • Profielfoto
  woutt

  Ach, heb al een iPhone 4 voor foto’s, video’s en facetime. Dun is de huidige iPad al? Enige wat ik mis aan m’n iPad is een hogere resolutie. Alleen als Apple nog een resolutie erbij maakt, krijg je te veel van het Android effect; fragmentatie. Developers lijken al niet zo heel erg veel zin te hebben om hun apps om te zetten naar het retina display van de iPhone 4. Moet de iPad ook nog een met 2 resoluties komen… Zal de developers niet opvrolijken, en we weten dat Apple’s succes zeer afhankelijk is van die zelfde developers.

  Kortom, ik verwacht niets waardoor ik spijt krijg van de aankoop van m’n huidige iPad.

 • Profielfoto
  franks

  Stond vanmiddag al met één been binnen bij Dixons om een Ipad te halen. Het was echter te druk, rijen dik voor de kassa ;-), dat ik besloot om maar even door te lopen.

  Wachten op de 2, tja meestal als ik iets nieuws koop ligt de volgende dag de opvolger in de etalage. Ik kan me niet voorstellen dat Apple binnen nu en een jaar met een opvolger komt. Dus ik denk dat ik maandag wel weer even langs ga in de winkel. Zouden ze er een hoesje bij doen?

 • Profielfoto
  knekkie

  ik ben bang dat als je de dixons binnen stapt ze er niks bij geven net als alle andere winkels. de marges schijnen niet al te hoog te zijn op de ipad dus ze moeten het juist hebben. dus je zal gewoon de volle ipad betalen. met de kan dat er in ferbuari een nieuwe aangekondigt gaat worden door apple. maar of dat nu een ramp is weet ik niet.
  .
  de huidige ipad kan meer en meer door software updates en of een webcam nu echt een pre is weet ik niet. dat zal per persoon verschillen. mij laat het volledig koud. ik zal de ipad 2 denk ik gewoon overslaan en de 3 nemen als het ooit zover komt dan is destap lekker groot wat het verschil tussen en 3 betreft.

 • Profielfoto
  Reimzter

  iPad is nooit van mijn lijstje af geweest. Wacht al een tijdje op 2nd gen. Maarten de specs die hier genoemd worden zijn idd niet boeiend, camera uitgezonderd. Het gaat mij om de 512MB, retina en dergelijke performance upgrades.

 • Profielfoto
  Reimzter

  Maarten de specs..

  Damnyouac!:D

 • Profielfoto
  Nipje

  Eple 45 minuten geleden
  Aah kak zit met kerst in NY what to do?

  Ik zeg zeker wachten!

 • Profielfoto
  Tony smeT

  Hij staat pas op m’n verlanglijstje als ik m’n geheugenkaartjes van m’n fototoestel er in kan ploffen!

 • Profielfoto
  msjonathan

  Ik ben juist de iPad gaan halen en het werkt fantastisch:lol:

 • Profielfoto
  knekkie

  Ja wat is er mis met nu kopen en verkopen op het punt dat de ipad2 intressanter blijkt.
  .
  Nu kan je alvast genieten vande iPad1. Je weet niet waarop je wacht in de iPad2
  Je weet alleen waarop je hoopt in de iPad2. En wie weet kan je dan voor een hoop dingen wachten tot je een ons weegt of het veschijnt pas in de iPad3.
  .
  Ik zou gewoon afwegen of dat wat je wil doen met een iPad1 nu al mogelijk is. Zo niet dan wacht je even af tot in februari zekerheid is. Als je simpel weg wacht op sneller en beter PUUR omdat het kan dan kan je blijven wachten.
  .
  Elk jaar is alles weer net een stukje beter.

 • Profielfoto
  SvS

  Toch wacht ik op iPad2, het is een luxe product dus ik kan wel een paar maandjes extra geduld opbrengen. iPhone 2 was veel beter/mooier dan iPhone 1, dus ja, wie weet.

 • Profielfoto
  Lau24

  Ik wacht ook gewoon op de iPad 2 aangezien de huidige iPad niks meer is dan een veredelde paperweight. Zelfs de Archos 101 weegt 250 gram minder dan de iSlet;)

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  als de ipad een retina display krijgt koop ik ‘m, elk display lijkt zo laag in resolutie nadat ik een iPhone 4 in handen heb gehad.

  maarja dat betekend wel voor ontwerpers dat er wéér een nieuwe resolutie is, wat misschien toch al gewijzigd moet worden voor de Mac-App store, voor de macs met OSX Lion dat in de zomer verwacht word, misschien dat ze daarmee twee vliegen in een klap kunnen slaan?

  ik ben benieuwd, Apple kennende zal het vast wel weer “Jaw-dropping and eye-popping” worden!

 • Profielfoto
  Derzug

  Tuurlijk wachten we op de volgende update. Meer iPad voor minder geld!?

 • Profielfoto
  Trat

  Blij dat ik nog geen oude iPad heb gekocht!

 • Profielfoto
  Edwin

  […] Tja meestal als ik iets nieuws koop ligt de volgende dag de opvolger in de etalage

  Als je daar problemen mee hebt, zoals ik, dan zal je een Apple product in de eerste 3 maanden na het uitkomen moeten aanschaffen.

  Zo heb ik zelf nog 8 weken de tijd om over een MacBook Air na te denken…

 • Profielfoto
  Geedee

  Ik heb sinds augustus de iPad en ik vind hem super. Een leven zonder is niet meer in te denken. Het scherm vind ik geweldig, de progjes ook, het bedieningsgemak is top en dun en licht is ie voor mij meer dan genoeg. Als er binnenkort ios4 op draait is ie gewoon perfect. Die camera hoeft voor mij niet enne … alles kan beter maar deze eerste generatie iPad is al compleet en uitstekend, dus …

 • Profielfoto
  Double_UK

  Idem als Geedee,

  Zeer blij met de iPad. En ja, terugkijkend op mijn oude Duo 230 is het nu ook een stuk beter werken op m’n 17″ Macbook Pro. Maar het gaat er toch om wat je op dit moment in je handen hebt.

  Voor het eerst sinds tijden als ‘early adopter’ een iPad gekocht, vlak voor m’n vakantie in juli. Geen moment spijt. Hij wordt door het hele gezin gebruikt en ligt dan ook altijd ergens in de woonkamer.

  Een tweede generatie iPad? Ben benieuwd maar denk dat ik waarschijnlijk pas weer in de derde versie er instap.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik denk dat na update naar iOS4.2 de mensen hier anders over zullen denken. De processor zal dan veel meer gebruikt moeten worden. Zelfde dat we hadden bij de 3G iPhone. Die werkte ook perfect,….tot de upgrade naar multi-tasken kwam.

  Ik kan voorlopig wel even wachten (ik heb al een iPhone4) tot de nieuwe iPad uitkomt, die denk ik ook een snellere processor en meer werkgeheugen heeft. Ik zit niet te wachten op een frontcamera, maar wel een betere batterij en snelheid.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Natuurlijk is de huidige iPad al geweldig. Normaal koop ik zo snel mogelijk nieuwe Apple producten, maar nu moest ik ff zuinig doen. Daarbij mistteik de webcam en je kon op je klompen aanvoelen dat er in een volgende versie een webcam zou komen om mee te chatten en dat vind ik een belangrijke functie.

  Verder zou ik er ook graag mee kunnen bellen, zoals verschillende andere tablets wel kunnen, maar ik vrees dat ze daarmee wachten tot iPad3

  Ik zit niet te wachten op één of andere superlichte fiber. Ik vind de aluminium achterkant juist erg mooi en anders wordt het weer zo’n plastic ding.

 • Profielfoto
  gijzzz

  Sta al enige tijd in de startblokken om hem aan te schaffen.
  kan eigenlijk niet wachten….
  mijn geld brand in mijn zakken……
  Maar……
  Ik weet uit ervaring inderdaad dat het bij Apple beter is
  om niet bij de “early adapters” te horen.

  Het lijkt er vaak op dat ze bij Apple de eerste gebruikers moedwillig een oor
  aan naaien.
  Zo laten ze bij de eerste versie expres zaken weg waarvan ze al wisten
  dat die er bij een tweede versie wel op zullen zitten.
  – Ruimte voor een camera is al aanwezig in het frame echter de camera zelf niet?
  – Verder het aanwezige ram geheugen met opzet beperkt houden zodat je dit in de tweede versie kunt upgraden.( wow !!het ram geheugen is verdubbeld)
  – Usb porten weglaten terwijl zelfs een kleuter weet dat deze er gewoon op zullen zitten in de latere versies ( nu oplossen door een adapter???)
  – Goh de resolutie is in de tweede versie ook sterk verbeterd. hahaha

  Leuk is dan wel dat wanneer de volgende generatie er is, iedereen denkt:
  “Kijk Apple heeft geluisterd naar alle kritieken van de eerste gebruikers en ze hebben er iets mee gedaan. Ze nemen ons zowaar serieus.”

  Ondanks bovenstaande wil ik absoluut een Ipad hoor, begrijp me niet verkeerd
  maar dan wel al hij “af” is

  Tja enne ondertussen moeten al die ontwikkelkosten natuurlijk wel betaald worden dus vandaar de bovenstaande truukjes want zo verkoop je iemand
  wel twee keer dezelfde product ( marketingstrategie Apple = +10, kijk maar naar de aandelen)

  grrrr. Gijzzz (die dus nog even moet wachten zucht…)

 • Profielfoto
  Siparti

  sorry gijzzz maar een iPad met USB-poorten…
  ‘dream on’ of ‘forget about it’…
  gaat niet gebeuren. Is nog nooit gebeurd (ik heb het dan over alle (!) iPods, Phones en Pads), en gaat ook niet gebeuren.
  .
  Misschien kunnen ze, naast 2 of meer USB-poorten (daar heb je het over) meteen een firewire (sneller!), ethernet (sneller en stabieler dan Wi-Fi) en midi (voor musici) aansluiting toevoegen. Oh, en vergeet de PCI-express ingang niet, zodat je binnenkort (nu eigenlijk al) kunt upgraden naar USB 3.0…
  ;)

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  1 USB poort zou voor mij genoeg zijn, kan er mooi een USB stickje in, moeten ze maar even software maken dat je daarin kan bladeren en makkelijk films/muziek op je iPad kan zetten.

  Ik wacht wel tot het 2e model uit is en dan koop ik voor 150 euro ofzo het eerste modelletje:)