Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 22 november 2010

[UPDATE] iOS 4.2 nú beschikbaar

Apple heeft in een persbericht bekend gemaakt dat de langverwachte iOS 4.2 update vandaag beschikbaar gemaakt zal worden. De update komt uit voor de iPhone 3G, 3GS, 4, de 2e t/m 4e generatie iPod touch en de iPad en zal te downloaden zijn via de update-functie in iTunes 10.

Volgens de laatste berichten zal update rond 19 u. te downloaden zijn. Wij houden je op de hoogte, maar tot die tijd… wat was er nou ook alweer nieuw in iOS 4.2?

iPad-bezitters hebben het meeste baat bij de 4.2 update. Functies die de iPhone en iPod touch al hadden komen hiermee eindelijk ook voor de iPad beschikbaar, zoals: multitasking, folders, Game Center, gezamelijke inbox voor e-mailadressen en ondersteuning voor meerdere Exchange accounts.

Toch bevat iOS 4.2 nog veel meer moois, zowel voor iPad als iPhone/iPod touch gebruikers. Er is zelfs een onaangekondigd nieuwtje bijgekomen: Find My iPhone/iPad of iPod touch, een functie die tot nu toe alleen voor betalende MobileMe gebruikers beschikbaar was.

AirPlay
AirTunes, het protocol om muziek vanuit iTunes te streamen naar de AirPort Express of Apple TV heet vanaf nu AirPlay. Maar met een nieuwe naam komen nieuwe mogelijkheden. Zo kan je nu audio direct streamen vanaf je iOS-apparaat. Wie de nieuwe (niet in Nederland verkrijgbare) Apple TV heeft kan ook video streamen. De AirPlay is een open protocol voor audio, wat betekent dat fabrikanten van audioapparatuur het kunnen inbouwen in hun apparaten. De eerste AirPlay-compatible speakers zijn inmiddels al gesignaleerd. Het videoprotocol kan helaas (nog) niet gebruikt worden door derden.

AirPrint
Er is de afgelopen weken onduidelijkheid ontstaan over AirPrint. De functie waarmee je draadloos documenten kan printen vanaf je iOS apparaat bleek aangepast te zijn door Apple. In vroege beta’s van de software was het nog mogelijk om alle printers te gebruiken, zolang ze aangesloten waren op je Mac, De laatste beta accepteert alleen nog speciale WiFi-printers. Gelukkig zijn er nog voor de definitieve uitkomst van iOS 4.2. oplossingen bedacht voor deze beperking.

Find My …
Wie een MobileMe-account heeft kende de Find My iPhone, iPad of iPod touch functionaliteit al. Hiermee kan je iOS apparaat teruggevonden worden na verlies of diefstal. Via een website kan in real-time bijgehouden worden waar het apparaat zich op dat moment bevindt. Daarnaast kan je berichten en/of waarschuwingen sturen of je iOS apparaat volledig wissen. Deze functie is nu gratis beschikbaar voor iPhone 4, 4e generatie iPod touch en iPad.

Ringtones
Met sms-berichten, berichten-Apps, Push notifications en alarmen ben je inmiddels wel uitgekeken op de standaard geluidjes in iOS. Versie 4.2 biedt uitkomst met 14 nieuwe ringtones voor berichten, zij het alleen op de iPhone.

Een overzicht van alle nieuwe functies is te vinden op de website van Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
[UPDATE] iOS 4.2 nú beschikbaar
Sluiten