Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 november 2010
Leestijd: 1 minuut

iAds dit jaar in Europa, begin 2011 in Nederland/België

Voor het eind van dit jaar zal iAd de sprong over de oceaan wagen. Dat heeft Apple vandaag bekend gemaakt. Het advertentieplatform van Apple kan dan gebruikt worden door adverteerders om Europese consumenten aan te spreken. In december wordt begonnen met Frankrijk en Groot Brittannië. In januari 2011 volgt Duitsland en de rest van Europa in de maanden die daarop volgen.

Apple heeft niet de minsten bereid gevonden om ons Europeanen met advertenties te bestoken. Louis Vuitton, l’Oreal, Renault, Turkish Airlines, Nesspresso, Perrier, Evian, LG, Unilever en anderen gaan via iAds adverteren.

iAds zijn in juli geïntroduceerd als een aantrekkelijke manier voor (kleine) ontwikkelaars van iOS software om inkomsten uit hun Apps te genereren. De advertenties zijn eenvoudig in te bouwen, zien er mooi uit, zijn vaak interactief en worden getoond binnen de App. Volgens Apple blijft de gemiddelde gebruiker langer dan 60 seconden rondneuzen in een iAd. Ook zouden iAds in hun korte bestaan al 21% van alle mobiele advertentieinkomsten in de VS weggekaapt hebben. Dat belooft dus veel goeds voor Europese adverteerders en App-bouwers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iAds dit jaar in Europa, begin 2011 in Nederland/België
Sluiten