iAds dit jaar in Europa, begin 2011 in Nederland/België

Door: Koen van Tongeren - 11 reacties

Voor het eind van dit jaar zal iAd de sprong over de oceaan wagen. Dat heeft Apple vandaag bekend gemaakt. Het advertentieplatform van Apple kan dan gebruikt worden door adverteerders om Europese consumenten aan te spreken. In december wordt begonnen met Frankrijk en Groot Brittannië. In januari 2011 volgt Duitsland en de rest van Europa in de maanden die daarop volgen.

Apple heeft niet de minsten bereid gevonden om ons Europeanen met advertenties te bestoken. Louis Vuitton, l’Oreal, Renault, Turkish Airlines, Nesspresso, Perrier, Evian, LG, Unilever en anderen gaan via iAds adverteren.

iAds zijn in juli geïntroduceerd als een aantrekkelijke manier voor (kleine) ontwikkelaars van iOS software om inkomsten uit hun Apps te genereren. De advertenties zijn eenvoudig in te bouwen, zien er mooi uit, zijn vaak interactief en worden getoond binnen de App. Volgens Apple blijft de gemiddelde gebruiker langer dan 60 seconden rondneuzen in een iAd. Ook zouden iAds in hun korte bestaan al 21% van alle mobiele advertentieinkomsten in de VS weggekaapt hebben. Dat belooft dus veel goeds voor Europese adverteerders en App-bouwers.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  ramrod

  Volgens mij liggen Belgie en Nederland toch in Europa….?

 • Profielfoto
  Perry

  Volgens mij liggen Belgie en Nederland toch in Europa….?

  In Europa is niet het zelfde als in Nederland/België.:wink:

  Maar ben het eens dat de titel een beetje ‘vreemd’ is.. Je zou er beter van kunnen maken: “iAds dit jaar naar Europa, begin 2011 in Nederland/België”

 • Profielfoto
  Hasoweh

  Ik vind die iAds allemaal niet zo speciaal. Ik heb zelf een hekel aan reclame, en dan zou ik het nu ook nog eens gaan aanmoedigen.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Inderdaad, het enige wat ik er ‘mooi’ aan vind is dat, als ik er dan een keer per ongeluk op druk, ik in ieder geval weer direct terug kan in de app..

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Nou hier zit ik dus helemaal niet op te wachten. Ik waardeer het juist dat er nauwelijks reclame troep op mijn apple spullen zitten. Gaat Apple het zelf ontwikkelen…..om de ontwikkelaars meer inkomen te geven…..
  Waardeloos. Helemaal de verkeerde weg !!!!
  Ik betaal liever (meer) voor mijn apps dan apps met reclame boodschappen. Deze ga ik structureel NIET kopen…..
  Het maakt me niet uit of de ads door Apple gemaakt worden of niet.
  Uiteindelijk kan het zelfs zijn dat ik geen apple spullen ga kopen….

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  Yes eindelijk ook iAds in Nederland. Ik kan niet wachten op die Reclame. Ik hou van reclame. Ik wil meer reclame op me iPhone.

  Who gives a fuck!

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  @spacefreek
  Inderdaad, het enige wat ik er ‘mooi’ aan vind is dat, als ik er dan een keer per ongeluk op druk, ik in ieder geval weer direct terug kan in de app..

  En zelfs dat kon al met fast app switching.

 • Profielfoto
  karel.me

  Unilever… sterk.

 • Profielfoto
  Mista FraggadeliX

  Weet iemand of deze iAd’s automatisch contact maken met een server om zichzelf up-to-date te houden? In dat geval zou je nl ongemerkt over je data-limiet kunnen gaan als je bij KPN of Vodafone zit…

 • Profielfoto
  RuudMac

  Nog meer reclame? Heerlijk! Ik vind het alleen jammer dat de reclameblokken tegenwoordig zo vaak worden onderbroken met minuscule stukjes speelfilm. Maar gelukkig heb ik nu nog het gevoel dat ik vrijwel continu word herinnerd aan de produkten en diensten die mij tegen betaling ter beschikking staan en de programma’s die in de nabije toekomst op het scherm zullen verschijnen. Dat is allemaal heel handig tegen de tijd dat ik oud en mogelijk vergeetachtig word;)

 • Profielfoto
  MadDonna

  Wie gaat er een iBlok voor de iApp schrijven?